Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Comunicat referitor la tăierilor de arbori din pădurea de pe dealul Banţa

Publicat

- 510 vizualizări

 

De câteva zile, pe dealul "Banţa", undeva deasupra Şcolii Generale "Lucian Blaga", câteva drujbe pun la pământ cu nesaţ, copac după copac. Acţiunea ivită ca din senin nu a rămas nesancţionată de ocnamureşenii care locuiec în zonă astfel că au curs telefoanele la poliţie şi la primărie. Pe o reţea de socializare au apărut fotografii şi filmări cu camioane transportând zeci şi zeci de buşteni la vale.  Indignarea oamenilor  a creat în ultimele zile tensiuni care au determinat ca Primăria din Ocna Mureş să emită un comunicat prin care să clarifice situaţia:

"Tăierile de copaci de pe dealul Banța fac parte din Programul național de întreținere, regenerare și reîmpădurire. Acțiunea de pe Banța beneficiază de toate aprobările și autorizațiile necesare și sunt executate de către Ocolul Silvic Aiud, în limita a 222 mc de material lemnos marcat.
     Această acțiune constă în tăierea copacilor bolnavi (din păcate majoritatea acestora, în special conifere, sunt afectați) și de reîmpădurire prin plantarea de puieți de foioase, în principal stejar.
     Acțiunea de defrișare nu afectează stabilitatea dealului Banța, etapele de execuție prevăd înlăturarea imediată a materialului lemnos rezultat în urma tăierilor și plantarea în cel mai scurt timp a puieților de foioase. Plantarea se face cu personalul Ocolului Silvic și cu ajutorul elevilor interesați.
     Înlăturarea copacilor bolnavi și plantarea de puieți de stejar va continua conform planului de reîmpădurire până la refacerea completă a fondului forestier de pe dealul Banta, fără însă a afecta, pe durata lucrărilor, rolul de protecție a perdelei forestiere existente asupra orașului Ocna Mureș
."

Foto: facebook.com

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *