Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Mii de ocnamureşeni prezenţi la sărbătoarea oraşului lor

Publicat

- 326 vizualizări

 

Ca în fiecare an, la sfârşitul lui august, oraşul Ocna Mureş dăruieşte locuitorilor săi două zile pline de distracţie cu prilejul zilelor oraşului. Anul acesta, noi ocnamureşenii am avut multe motive să sărbătorim: s-au împlinit 60 de ani de când Ocna Mureş a primit statutul de oraş şi 80 de ani de când s-a jucat primul meci în nocturnă din România, pe stadionul Soda.

Pentru aceste motive şi nu numai, autorităţile locale dar şi Clubul Sportiv din Ocna Mureş au fost organizatorii unor evenimente de excepţie, evenimente la care au participat vedete din lumea muzicii româneşti dar şi a sportului.

Într-o organizare impecabilă, cei amintiţi mai sus ne-au delectat, timp de două zile, pe scena din centrul oraşului cu nume cunoscute din muzica românească: Ami, RimeZic, Sandra N, Elena Gheorghe, trupele Maxim şi Talisman dar şi cu parada portului popular, iar la finalul concertelor de duminică seara am asistat la un superb foc de artificii. Se estimează că la concertele de duminică seara au participat aproximativ 4300 oameni!
În paralel, tot duminică pe stadionul Soda s-a desfăşurat un eveniment extrem de emoţionant şi anume s-a sărbătorit 80 de ani de când, la Ocna Mureş, pe atunci Uioara, s-a jucat primul meci în nocturnă din România, între echipa locală şi IRA Braşov, Cu acest prilej a fost inaugurat stadionul renovat a cărui tribună poartă de acum numele fostului antrenor al echipei Soda, Gicu Domşa, plecat dintre noi prea devreme.

La eveniment au fost invitate fostele glorii ale echipei Dinamo (anii 1983-1984) şi au onorat cu prezenţa, printre alţii: Ionuț Lupescu, Florentin Petre, Marian Ivan, Florin Prunea, Vali Năstase sau Marius Niculae care împreună cu Old Boys Ocna Mureş au încântat peste 3700 de spectatori un un regal fotbalistic de 90 de minute.

Iată echipele care au evoluat:

Old Boys Soda Ocna Mureș: Ilie Popuța, Ioan Gall, Alexandru Lucăcel, Ioan Bichiș, Constantin Roman, Ioan Degan, Aurel Anca, Ioachim Rațiu, Dănuț Gall, Florin Decean, Dorin Comșa, Traian Marian, Marin Divricean, Dumitru Lăcătuș, Emil Maier, Lulu Lăcătuș, Ioan Paul, Titi Bugnar, Vasile Boțiu, Adrian Codrea, Traian Hegheduș, Sorin Herțeg, Jenel Voicu, Iuliu Chira, Cristinel Belea, Radu Adrian, Mircea Stanciu, Sorin Corpodean, Ovidiu Maier.

Echipa “Old Boys Dinamo”: Florin Prunea şi Cristi Munteanu (portari), Costel Onac, Marin Dragnea, Ionuț Lupescu, Liviu Ciobotariu, Marius Niculae, Florentin Petre, Daniel Iftodi, Tibor Selymes, Ovidiu Tîlvan, Florin Macavei, Valentin Năstase, Daniel Florea, Claudiu Drăgan, Marian Ivan, Sebastian Moga, Tudorel Cristea, Cornel Mirea, Claudiu Mutu și Augustin Călin.

La sfârşitul meciului, în mod simbolic, după 80 de ani, s-a reaprins nocturna pe stadion în ovaţiile miilor de suporteri. Spectacolul s-a încheiat cu un concert de muzică de bună calitate al celor de la Good Day, formaţie care a compus şi imnul echipei de fotbal Soda: "Hai Soda Dragă".

Pentru două zile, oraşul Ocna Mureş a renăscut, a avut strălucirea de altădată, o strălucire care însă şi-o recapată pe zi ce trece.

Ca autor al acestor rânduri şi ocnamureşan din tată-n fiu,  vreau să mulţumesc pentru că cele descrise mai sus au fost posibile doar dacă la mijloc a fost multă dragoste, susţinere şi s-a pus mult suflet.

Le mulţumim sponsorilor oficiali dar şi celor "din umbră" oameni la care nici nu visaţi şi care au făcut posibil tot ce aţi văzut zilele trecute dar care citesc aceste rânduri şi le mulţumesc, dar vă mulţumesc şi vouă cei care v-aţi amânat concediile sau aţi venit de la sute sau mii de kilometri să fiţi ACASĂ de zilele oraşului vostru.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *