Suntem şi pe:

Ocnamureseni

FLORIN PETRU ANTON – Medic specialist cardiolog, cadru didactic universitar

Publicat

- 7.973 vizualizări

 

Doctorul Florin Petru Anton s-a născut în Ocna Mureș, la data de 18 Iunie 1974. Tatăl său, Petru, a lucrat în cadrul MAI ca și polițist, iar mama, Veronica, a lucrat la Uzinele de Sodă Ocna Mureș. În familie mai are o soră mai mare pe nume Mihaela.
A urmat Școala Primară, apoi și Liceul de cultură generală, în orașul natal Ocna Mureș unde se remarcă drept un elev inteligent, harnic și exigent, care nu se mulțumea decât cu note mari, așa cum îi stă bine unui elev cu mari pretenții de la școală și viață.

De mic copil a fost interesat de vindecarea diferitelor boli, de aceea, cum era de așteptat, intră cu o medie apropiată de zece la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca. Clujul, această adevărată citadelă a medicinii românești, orașul în care legendarul medic Iuliu Hațieganu a creat o valoroasă școală de medină internă, îl aștepta cu brațele deschise. După terminarea Facultății (1998), este repartizat tot în Cluj-Napoca, medic stagiar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Clinica Medicală I, Secția Cardiologie.
În viața doctorului Florin Anton, întemeierea unei familii cu soția Corina, profesoară de engleză, îi aduce și bucuria venirii pe lume a unui băiat care a primit numele de Patric.
Ca și medic cardiolog, deși încă tânăr, el are o bogată experiență profesională. Devine medic resident de Medicină Internă la acelasi spital și secţie (2000-2004), medic specialist de Medicină Internă (2005-2009), apoi medic primar de Medicină Internă (2009-20012) și mai apoi, tot acolo, medic specialist cardiolog (2012).
Activitatea universitară o începe ca preparator la Catedra Medicală I a Universităţii de Medicină şi Farmacie, „Iuliu-Haţieganu”, din Cluj-Napoca (1999-2000) și o continuă ca asistent (2004-2005). A avansat apoi lector universitar.
Doctorul Anton Petru Florin a obținut mai multe specializări, diplome și atestate. Devine doctor în stiinţe medicale în urma Studiilor doctorale la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu-Haţieganu” din Cluj-Napoca, finalizate cu sustinerea tezei de doctorat cu tema „Particularități ecocardiografice ale insuficienţei cardiace, cu funcţia ventriculului stâng păstrată” (2013), având drept conducător de doctorat pe profesorul Nour Olinic.
    Tot la aceeași universitate a obţinut, între 2005-2013, certificatele: de competenţă ecocardiografie, de competenţă ecografie vasculară, de Medic specialist Medicină internă, de Medic Primar Medicină internă, de Medic Specialist Cardiologie.
     A participat, între 1999-2014, la mai multe Congrese și conferințe interne și internaţionale din domeniul cardiologiei și chirurgiei vasculare precum: la Barcelona,  Munchen, Sinaia, Cluj-Napoca.                   A scris și publicat numeroase lucrări în domeniul cardiologiei, ca singur autor și co-autor.
A realizat în cadrul unui colectiv, cursul universitar de „Medicină Internă. Patologia aparatului respirator”. Apoi, alte numeroase cursuri şi lucrări practice de cardiologie, medicină internă, gastroenterologie pentru studenţi.

            Cu bagajul de cunoștințe al doctorului cardiolog, deși tânăr dar deja cu o mare experiență profesională, Florin Petru Anton știe cum trebuie să fie un bun medic:
Un om care iubește oamenii, un om care lucrează cu sprijinul lui Dumnezeu, un om care pune in slujba omului tot ce știe, tot ce gândește, tot ce trăiește, cunoaște trupul care simte cum circulă sângele, cum se inmulțesc celulele, mintea care folosește tot ce simte trupul, sufletul care trăiește alături de fiecare om cu nevoi.
Ce-ti trebuie să devii medic? Să iubești oamenii, să respecți viața, să crezi în tine, să mulțumești lui Dumnezeu pentru orice reușită, să inveți să fii atât de priceput încât oamenii să-și lase viaţa în mâinile tale. Trebuie să-ţi dorești dintotdeauna să devii medic și dacă rămâi constant înseamnă că asta e meseria pe care trebuie să o practici. Să înveţi pentru facultate, să depășești primele ore de anatomie la morgă, să faci practica în spitale, să treci sesiuni cu examene la materii necunoscute de tine, stagiatura, rezidenţiatul… Este o viață în care vei învăța continuu, ceea ce înseamnă că vei rămâne cu o minte ageră. Devii o altă specie de om, cel care repară oameni!
         E o misiune pe care ti-o alegi inconștient, de fapt ti-e dată pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Tu ești cel care ar trebui să facă numai bine. Așa cum spune Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, trebuie să fii disponibil „în slujba omului, 24 de ore din 24!”.

                                                                                                                                                                                                                                    Ioan Huszar

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *