Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Comunicat referitor la cimitirul orăşenesc

Publicat

- 328 vizualizări

 

Astăzi 28 iunie 2016 Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentința definitivă și irevocabilă în litigiul dintre PREGO S.A. și Primăria orașului Ocna Mureș privitor la Cimitirul Orășenesc.

Acest litigiu a apărut în urma faptului că PREGO S.A., prin administrator Nicolae Popa, a refuzat să predea patrimoniul preluat în 2002 de la Consiliul Local Ocna Mureș, atunci când i-au fost delegate printre altele și locuințele „de stat” din oraș și Cimitirul Orășenesc.

De-a lungul anilor PREGO S.A., prin administrator Nicolae Popa, nu a achitat niciun fel de redevență către Consiliul Local Ocna Mureș, nu a prezentat niciun fel de raport de activitate către Administrația Locală și a adunat datorii foarte mari la furnizori. Tolerarea acestui mod de desfășurare a activității PREGO a dus la situația din 2012, anul încetării contractului de concesiune, când s-au constatat grave nereguli financiare.

Mai mult, societatea și-a declarat insolvența, iar lichidatorul numit a continuat politica dusă de Prego S.A., astfel că recuperarea bunurilor concesionate de către Consiliul Local a devenit o problemă juridică.

Astăzi dosarul 6919/107/2012/a5 de la Curtea de Apel Alba Iulia a primit sentința definitivă: „Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâta S.C. Prego SA prin lichidator Lichidare Patrimoniu SPRL, continuată de lichidator Dorca Insolv SPRL şi prin administrator special Popa Nicolae împotriva sentinţei 899/CAF/2015 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar 6919/107/2012/a5. Definitivă.
Document: Hotarâre  1032/2016  28.06.2016”.

În cel mai scurt timp Cimitirul Orășenesc va intra în normalitate. După ani de zile de bătaie de joc a unei societăți către locuitorii orașului, acum Cimitirul va putea fi întreținut, curățat, făcut să arate respectul fiecăruia dintre noi pentru cei dragi dispăruți.

Administrația Locală își cere scuze locuitorilor orașului Ocna Mureș pentru tot ceea ce a însemnat administrarea Cimitirului de către PREGO S.A. (pentru că cel ce a condus societatea, administrator Nicolae Popa, nu va avea niciodată bunul simț de a-și recunoaște neputința și a-și cere scuze în fața cetățenilor) și vă asigură că face toate eforturile ca urmările dezastruoase lăsate de respectiva societate să devină în cel mai scurt timp o amintire, e drept neplăcută, în memoria noastră, a tuturor.

Primăria Ocna Mureş

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *