Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Delegație din China în vizită la Ocna Mureș

Publicat

- 317 vizualizări

 

În perioada 9-10 mai 2016 o delegație oficială a orașului Dongyang, regiunea Zhejiang, China, a vizitat orașul Ocna Mureș. Vizita a avut drept scop identificarea oportunităților de colaborare pe diferite direcții (economic, cultural, educațional etc) între cele două localități, având ca obiectiv, în prima etapă, înfrățirea celor două orașe.

Ca urmare a discuțiilor care au avut loc cu administrația locală, a fost semnat un Memorandum care deschide calea înfrățirii celor două orașe. Memorandumul a fost semnat de domnul Silviu Vințeler, primarul orașului Ocna Mureș și de domnul Yao Jiyang, secretar al Comitetului Municipal al P.C.C. din orașul Dongyang.

Zhejiang este a doua regiune din China din punct de vedere economic și reprezintă și un foarte important centru cultural. Orașul Donyang este un reper important pentru estul Chinei și are o populație de peste 800.000 locuitori. Partea economică este dominată de domeniul construcțiilor (Zhongtian Construction Group Co. Ltd. – cea mai mare companie de construcții civile și industriale din China), precum și de industria produselor medicale și farmaceutice.

Din punct de vedere cultural în Dongyang se află un studio cinematografic considerat ca fiind Hollywood al Chinei. Tot în Dongyang se află cel mai mare muzeu al sculpturii în lemn din China.

„Așa cum spune și Memorandumul semnat, cele două orașe se angajează să dezvolte comunicarea și colaborarea în domenii precum economia, comerțul, tehnologia, cultura și educația, precum și alte domenii de interes comun. Consider că acest lucru reprezintă un avantaj pentru Ocna Mureș și demonstrează deschiderea noastră pentru colaborare. E o oportunitate pentru noi să devenim cunoscuți în lume prin ceea ce suntem, prin ceea ce putem face.” a declarat primarul orașului, Silviu Vințeler după semnarea documentului care permite celor două localități să devină orașe înfrățite.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *