Suntem şi pe:

Articolele zilei

Şi-au pierdut ambii părinţii şi luptă să rămână împreună

Publicat

- 357 vizualizări

In Saptamana Mare, 4 frati necajiti din Fărău isi spun povestea trista in fata celor dispusi sa faca o fapta buna si sa ii ajute. Copiii si-au pierdut ambii parinti.

 

Sora cea mare de 20 de ani are acum grija de cei trei frati mai mici, insa le este foarte greu. Isi doresc doar sa ramana impreuna, sa nu ajunga printre straini.

La inceputul anului soarta celor 4 frati din Farau, judetul Alba, s-a schimbat definitiv. Mai intai tatal lor a fost rapus de o boala de ficat, iar in urma cu 3 saptamani mama s-a prapadit de leucemie. Ramasi singuri pe lume cei 4 frati incearca sa se descurce singuri. Sora cea mare de 20 de ani lucreaza la o fabrica de cablaje si face zilnic naveta 60 de km pentru un salariu de o mie de lei.

DATE DE CONTACT pentru cei care vor sa ii ajute:

Mirela Andrea: 0758.634.772

Adresa: Comuna Farau, nr. 121, Andrea Mirela ( Manasie) langa caminul cultural

Primar Farau, Gligor Barabas: 0741.042.257

Mirela Andrea: "Eu ii ajut cum pot, le fac mancare, le spal. Imi doresc sa fim sanatosi si sa fim impreuna."

Celelalte fete de 13 si 16 ani ajuta si ele cum pot sa tina ingrijita casuta saracacioasa cu 2 camere.

Petronela Andrea: "Noi incercam si noi sa o ajutam pe sora noastra daca ne pune sa facem curatenie o ajutam, avem grija de ceilalti fratiori, nu vreau lucruri materiale, vreau sa ramanem toti aici asa cum putem."

Copiii merg la scoala si tot ce isi doresc de la iepurasul de Paste e sa-i ajute sa ramana impreuna.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Aflat în Germania, finanțatorul echipei Sportul Petrești, Mihai Hauptkorn a fost sensibilizat de cele văzute la televizor și a decis să se implice serios pentru a sprijini cei patru frați  rămași orfani.

M-a sensibilizat foarte mult cand am vazut stirea la PRO TV si atunci am decis sa ma implic alaturi de familia Sportul Petresti pentru a face mai mult decat fotbal in judetul Alba. Cred ca fiecare om, din fiecare sat poate sa faca o fapta buna. Sincer va spun ca mi-au dat lacrimile cand ma vazut stirea pe TV si nu am rezistat, am pus mana pe telefon si l-am sunat pe Costelas (n.r. Costel Avram) si i-am spus ce vreau sa facem. Nu am făcut acest gest pentru imagine, ci din inimă”, a declarat Mihai Hauptkorn, finanțatorul echipei Sportul Petrești.

Miercuri echipa din Petrești a mers la Fărău, oferindu-le o minge de fotbal și o bicicletă, iar joi petrifălenii se vor deplasa la Fărău din nou pentru a le oferi un porc gata preparat, dar și alte alimente necesare vieții de zi cu zi.

„Ce m-a impresionat cel mai mult e că din banii de ajutorul de înmormântare e că au încercat să își renoveze camerele. Cea mai mare dorință a lor e să rămână împreună. Toată lumea cred că a sărit în ajutorul lor, dar acum încet, încet, nici oamenii din sat nu le mai pot oferi zi de zi chiar toate condițiile. Noi ne bucurăm că putem să-i ajutăm și o să o facem în continuare”, a declarat Petrică Homorozan, președintele echipei Sportul Petrești.

Nu este exclus ca în momentul în care Mihai Hauptkorn se va întoarce în țară să se deplaseze personal la Fărău și să ajute la renovarea casei. Ba mai mult acesta a declarat că sprijinul nu se va opri doar aici ci va continua pentru o perioadă mai lungă.

„Mă bucură că finanțorul nostru a fost sensiblizat de cazul copiilor de la Fărău și s-a implicat și în comunitatea din Alba, atât cât poate și el și a oferit o mână de ajutor acelor copii minunați. M-aș bucura dacă și alte persoane cu potențial financiar ar putea ajuta la rândul lor astfel de familii”, a declarat Costel Avram, antrenorul echipei Sportul Petrești.

Sursa: absport.ro

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design