Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Încă un supermarket la Ocna Mureş?

Publicat

- 936 vizualizări

 

Grupul Rewe este prezent în România prin lanţurile de magazine Penny Market XXL şi Penny Market. După ce, de curând, cei de la Rewe au vândut reţeaua de magazine Billa unui alt retailer important de pe piaţa din Romania ei s-au concentrat pe deschiderea mai multor magazine Penny Market în cât mai multe oraşe din România.

Despre deschiderea unui supermarket Penny se vorbeşte de ani buni şi la Ocna Mureş. Cei de la Rewe au cumpărat aici încă de prin anul 2010 o suprafaţă de teren de peste 5200mp, însă incidentul cu magazinul Plus din decembrie 2010 le-au dat  planurile peste cap. Au urmat ani de zile de aşteptare pentru că zona în care au cumpărat terenul pentru construirea unui spaţiu comercial a fost  încadrat  în zonă cu risc mare deoarece se afla la doar 100 metri de zona unde s-a aflat odată magazinul Plus în Ocna Mureş.

În urma studiilor celor de la MINESA, Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere Cluj Napoca, s-a stabilit că zona unde se vrea construit supermarketul este lipsită de orice risc atât timp cât se respectă câteva norme de construcţie. Ca urmare a acestei decizii compania REWE a reluat demersurile pentru a obţine toată documentaţia necesară aprobării construcţiei iar un anunţ apărut pe site-ul Primăriei din Ocna Mureş ne demonstrează că demersurile sunt pe ultima sută de metri. 

Iată mai jos comunicatul:

 

"Nr. 6692/27.04.2016

 

 

ANUNȚ

 

în etapa 1 de pregătire a elaborării PUZ-ului inițiat de investitor privat

 

 

Primarul Orașului Ocna Mureș anunță publicul, autoritățile interesate și proprietarii terenurilor din zonă despre intenția realizării unui P.U.Z. și R.L.U. în zona str. M. Eminescu nr. 27, de către investitorul privat S.C. REWE PROJEKTENTWICKLUNG ROMANIA S.R.L. cu sediul în județul ILFOV, localitatea ȘTEFĂNEȘTII DE JOS, str. BUȘTENI, nr. 7, proprietar al terenului în suprafață de 5.200,00 mp, situat pe teritoriul administrativ al orașului OCNA MUREȘ, județul ALBA, în intravilanul localității OCNA MUREȘ identificat prin C.F. nr. 70227, nr. cad. 70227.

 

Prezentarea succintă a argumentării intenției de elaborare a planului și a obiectivelor planului:

Construire magazin Penny Market cu carmangerie, accese auto și pietonale, trotuare, sistematizare pe verticală, reclame pe fațadă și în parcare, pilon publicitar, împrejmuire, branșamente la utilități, organizare de șantier.

 

Se organizează întâlnire cu locuitorii din zonă în data de 06.05.2016 ora 10.00 la sediul Primăriei Ocna Mureș, sala de ședințe a Consiliului Local.

 

Cei interesați vor trimite la Primăria Orașului Ocna Mureș observații, comentarii sau semnalări cu privire la intenția de elaborare P.U.Z. în termen de 10 zile calendaristice, iar răspunsurile la acestea se vor posta și afișa în maxim 10 zile calendaristice pe site-ul propriu și la sediul Primăriei Orașului Ocna Mureș.

 

Persoana responsabilă cu informarea și consultarea publicului este dl. Iulian Olariu Iakab.

 

 

PRIMAR,

Silviu Vințeler"

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *