Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Marşul pentru viaţă

Publicat

- 555 vizualizări

      

 

  „Primul drept al omului: dreptul la viață.”  Acest mesaj a fost transmis astăzi, la Ocna Mureș.      

Aproximativ 300 de persoane s-au strâns astăzi în Ocna Mureș pentru a susține viața.  „Înainte cu o zi am împărțit pliante în Centru,  în Uioara şi la Soda pentru a informa oamenii.  Prin această acțiune nu am vrut doar să spunem că avortul e greșit,  ci am vrut să oferim și consiliere pentru cele care au făcut deja un avort. Marșul e doar un început.  Această acțiune continuă și în timpul anului la centrul 'PrețuimViața'  de pe strada Horea.” a precizat Nicolae Gatea,  unul dintre organizatori.

 

Evenimentul a fost organizat de Biserica "Bunul Samaritean",  "Casa Tâmplarului"  și "Maranata". „Sponsorizare am avut de la 'River of Life'  din Texas. Ei au susținut nu doar marșul din Ocna Mureș, ci și cel din CâmpiaTurzii, Turda și Alba. Suntem în contact cu organizația 'Studenți pentru viață' din București, o organizație care încurajează ca în fiecare oraș să se înceapă acțiuni care să promoveze viața și familia. Am găsit sprijin din partea Primăriei și a Poliției,  cărora le mulțumim că au fost alături de noi.”

 

Alături de cele trei biserici au fost și un preot și un profesor de religie Ortodoxă care și-au exprimat dorința de a lua parte la evenimentele următoare. 

Baloane colorate, pancarte cu mesaje și o parte din membrii fanfarei de la Turda au însoțit mulțimea. "Să fim o voce pentru cei fără glas", "La 21 de zile de la concepție,  inima mea deja bate",  "Viața este primul drept al omului",  "Bărbații adevărați aleg viața",  "Fiecare viața este la fel de importantă"  au fost doar câteva dintre mesajele de pe pancarte. 

„Marșul nu a fost doar împotriva avortului.  Marșul e pentru viață,  pentru femeie și pentru familie” a mai susținut Nicolae Gatea.

 

Poze: Fabio Rocca

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *