Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Continuă monitorizarea parametrilor din zona Lacului Plus. Starea de alertă a fost ridicată

Publicat

- 274 vizualizări

 

Miercuri, 9 martie 2016, la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba privind stadiul de realizare și modul de implementare a măsurilor stabilite pentru protecția populației din zona afectată a orașului Ocna Mureș, propuneri pentru analizarea eficientă a riscurilor identificate.

Vă reamintim că în raportul de activitate al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba pentru anul 2015 s-a menţionat că la Ocna Mureş, în urma scăderii nivelului apei în Lacul Plus, locul unde acum cinci ani s-a produs surparea de teren, a fost instituită starea de alertă, până în 7 martie 2016.

În cadrul ședinței s-au discutat aspecte legate de starea și evoluția fenomenelor înregistrate în perioada noiembrie 2015 și până în prezent.

Potrivit CJSU Alba, situația este staționară, nefiind modificări esențiale ale parametrilor monitorizați. În perioada următoare se va continua activitatea de monitorizare și de transmitere a datelor către instituțiile abilitate.

Ulterior ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, a fost convocat joi dimineața, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ocna Mureș în urma căreia s-a analizat situația și s-a dispus ca Sucursala Salina Ocna Mureș să informeze zilnic Primăria asupra măsurătorilor realizate, iar în cazul unor modificări apărute în zonă (erupții de sonde, scăderi ale nivelului apei în lacuri, tasări ale solului, infiltrații de saramură în afara zonei de influență), informarea de îndată a tuturor instituțiilor responsabile.

Comunicat Primăria Ocna Mureş:

"    Astăzi 10 martie 2016, la ora 9.00 s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Primăriei Ocna Mureș la care au participat și reprezentanți ai ISU Alba. A fost luată în dezbatere art. 1 din Hotărârea nr. 2 din 09.03.2016 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba.
    Hotărârile care s-au luat au avut la bază OUG 21/2004 și Regulamentul cadru privind structura organizatorică, atribuțiile, funcționarea și dotarea comitetelor și centrelor operative pentru situații de urgență aprobat prin HG 1491/2004.
    Astfel, s-a decis că, având în vedere informările și dezbaterile primite din partea SNS SALROM SA filiala Ocna Mureș prin care se specifică o stagnare și normalitate a fenomenelor în zona de exploatare, NU se mai impune declararea stării de alertă în zona A de influență la nivelul orașului Ocna Mureș.
    Sucursala Salina Ocna Mureș va continua să realizeze informări zilnice către Primărie asupra măsurătorilor realizate, iar în cazul unor modificări apărute în zonă (erupții la sonde, scăderi ale nivelului apei în lacuri, tasări ale solului, infiltrații de saramură în afara zonei de influență) va informa de îndată Primăria Ocna Mureș.
    De asemenea, în data de 17 martie 2016 va avea loc un exercițiu de alarmă la dezastre naturale. Exercițiul va avea loc la nivelul unităților de învățământ și nu va fi însoțit de avertismente sonore.
"
 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *