Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Silviu Vinţeler: NU EXISTĂ NICIUN PERICOL DE PRĂBUȘIRE, SURPARE SAU SCUFUNDARE ÎN ORAȘUL OCNA MUREȘ

Publicat

- 590 vizualizări

 

Au apărut în ultimele 2 zile zvonuri de genul „orașul se prăbușește”, „nivelul în lacuri scade, ne prăbușim” și altele în același ton.

            Aceste zvonuri au apărut în urma afirmațiilor „sigure și precise” despre geologia solului din Ocna Mureș și despre efectele evoluției nivelului lacurilor din câmpul de sonde făcute de câțiva mari „geologi” cu calificare de mecanici, tractoriști sau electroniști.

            Aceste zvonuri sunt false. Geologii, și ca meserie și ca pregătire, care țin sub observație câmpul de sonde și sonda limitrofă au dat și înainte, dau și acum asigurări că nu există niciun pericol de prăbușire, scufundare a orașului sau a zonelor din apropierea câmpului de sonde (SC MINESA SA prin directorul Mihai Giurgiu, inginer geolog).

            Structura solului lângă câmpul de sonde este bazat în principal pe marnă, rocă cu stabilitate mare, care oferă siguranță orașului. Să nu uităm că toate prăbușirile au avut loc în zona zăcămintelor de sare, niciuna în zona de marnă.

            Faptul că lacurile vechi nu comunică cu lacul format în urma prăbușirii magazinului PLUS nu afectează  nici structura marnei și nici stabilitatea orașului.

            De asemenea nu există niciun fel de exploatare de suprafață în zona câmpului de sonde sau altundeva în oraș, așa cum a apărut în diverse zvonuri.

            Ședința cu reprezentanții ISU din seara zilei de 8 decembrie a confirmat cele spuse mai sus.

 

NU EXISTĂ NICIUN PERICOL DE PRĂBUȘIRE, SURPARE SAU SCUFUNDARE ÎN ORAȘUL OCNA MUREȘ.

 

            Faptul că anumite personaje își permit să facă afirmații, fără a se informa mai întâi la specialiști în domeniul în care își lansează „perlele”, nu fac decât să demonstreze, dacă mai era nevoie, că numirile în funcții de conducere pe baza carnetului de partid dăunează grav societății civile.

 

            Repet, ORAȘUL ESTE SIGUR, NU EXISTĂ PERICOL DE PRĂBUȘIRE, SCUFUNDARE SAU SURPARE.

 

 

Primar,

Silviu Vințeler

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *