Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Prezentare de carte la Liceul Tehnologic Ocna Mureş

Publicat

- 426 vizualizări

Copertile cartilor

Joi, 8 octombrie 2015, elevii din Clubul “Prietenii Bibliotecii”, de la Liceul Tehnologic Ocna Mureş, s-au bucurat de un cald dialog despre suflet-carte-poezie împreună cu poetele Anda Comşa-Chiş şi Casandra Ioan.

Anda Comşa-Chiş, profesoară de matematică, a debutat în poezie cu volumul Un zâmbet mi se agaţă de buze, iar de curând şi-a lansat cel de-al doilea volum de versuri – Cealaltă parte a oraşului.

Casandra Ioan, profesoară de limba engleză, a avut ca volum de debut Ucenicul vrăjitor, care a obţinut Premiul “Mongolul” (2006) al Uniunii Scriitorilor din Cluj Napoca şi Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, Filiala Alba-Hunedoara. În anul 2013, Casandra Ioan a primit o rezidenţă poetică în SUA, la Santa Fe. Acum, poeta a prezentat elevilor alături de volumul Profilul aerului şi volumul If your favorite colour is black, o carte pentru copii.

Elevii prezenţi s-au arătat interesaţi, prin întrebările puse, nu numai de aspectele biografice, motivaţiile interioare ale autoarelor legate de scris, ci şi de modul de a compune poezie. Elevii pasionaţi de rapp, care compun versuri pentru acest gen de muzică, au insistat pe detalii legate de rimă, de compoziţie, pe de o parte şi pe aspectele “comerciale” ale scrisului în general, pe de altă parte. Discuţiile au vizat şi etapele de parcurs în apariţia unei cărţi, dificultăţile în publicare şi cât de importantă este critica literară la care este expusă orice publicaţie.

La sfârşit, doamnele profesoare i-au incurajat pe elevi să scrie, să publice şi, mai ales, să participe la concursuri pe poezie.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *