Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Lucrări de infrastructură rutieră în Ocna Mureș

Publicat

- 480 vizualizări

Anul 2015 a fost începutul unei reabilitări masive a drumurilor din oraș, mai ales că lucrările de apă-canal începute în 2012 și care au afectat majoritatea străzilor din oraș au fost terminate.     

            Strada 8 Martie, (ieșirea spre Noșlac, de la intersecția cu strada Lungă până la limita teritorială a orașului) a fost refăcută prin refacerea structurii de rezistență în unele locuri unde aceasta a cedat și apoi a fost realizat stratul de îmbrăcăminte asfaltică. S-a curățat porțiunea dintre carosabil și șanțurile de colectare.

            Strada Lungă (ieșirea spre Fărău de la intersecția cu strada 8 Martie până la limita teritorială a orașului) a fost de asemenea refăcută pe unele porțiuni la structura de rezistență și apoi s-a realizat covor asfaltic pe toată lungimea până la ieșirea din oraș. De asemenea a fost curățată porțiunea dintre carosabil și șanțurile de scurgere.

            Strada Vânători a fost asfaltată astfel încât există acum o continuare firească a carosabilului cu strada Andrei Mureșan.

            A început reabilitarea străzii Andrei Mureșan, deocamdată astăzi, 9 octombrie, lucrările ajungând la intersecția cu strada Mureșului. De asemenea executantul lucrărilor de apă-canal a refăcut drumul pe cea mai mare parte a porțiunilor afectate de săpături, astfel încât acum se poate realiza îmbrăcăminte asfaltică pe această stradă.

            Lucrările de modernizare pe strada Lungă, 8 Martie, Vânători, Andrei Mureșan, precum și plombările care se vor face pe străzile Avram Iancu și 9 Mai au o valoare totală de aproximativ 942.000 lei cu TVA.

            Strada Axente Sever a fost reabilitată și asfaltată de la blocuri până la intersecția cu strada Nicolae Iorga (Fierul). Pe strada Axente Sever urmează a fi realizată canalizarea pentru casele din zona blocurilor, lucrare care nu va afecta însă lucrarea finalizată în luna septembrie a acestui an deoarece noile lucrări vor fi pe spațiul dintre carosabil și proprietăți.

            Lucrările pe strada Ștefan Augustin au cuprins în afară de înlocuirea acoperirii asfaltice și realizarea structurii de rezistență întrucât aceasta lipsea cu desăvârșire pe porțiunea de la intersecția cu strada Axente Sever spre Școala „Lucian Blaga”. S-au montat de asemenea borduri la marginea carosabilului pe o parte a drumului.

            Lucrările efectuate pe străzile Ștefan Augustin și Axente Sever au avut valoarea de aproximativ 314.000 lei cu TVA.

            Străzile 1 Mai și Brazilor au fost asfaltate integral, starea deplorabilă a carosabilului impunând acest lucru, mai ales după lucrările de apă și canalizare din ultimii doi ani și jumătate. S-au făcut bordurări și au fost de asemenea asfaltate și bordurate aleile, spațiile verzi și locurile de parcare dintre blocurile de pe strada 1 Mai.

            Strada Mihai Eminescu a fost asfaltată în întregime, s-au refăcut trotuarele, s-au schimbat bordurile și a fost refăcută rigola. A fost de asemenea refăcut și delimitat spațiul verde dintre carosabil și trotuar.

            Pe strada Nicolae Iorga au fost deocamdată asfaltate 3 din cele 4 benzi de circulație ale acestei străzi și înlocuite bordurile ce delimitează carosabilul de spațiul verde pe partea dinspre câmpul de sonde.

            Lucrările de modernizare a străzilor 1 Mai, Mihai Eminescu, Brazilor și Nicolae Iorga au o valoare totală de aproximativ 3.640.000 lei cu TVA.

            În curând vor începe lucrările pentru modernizarea străzii Digului (HCL 150/2015 – diriginție șantier), lucrare în valoare de aproximativ 1.137.000 lei cu TVA și care cuprinde inclusiv amenajarea trotuarelor, spațiilor verzi, a aleilor și a spațiilor de parcare dintre blocurile aflate pe această stradă.

            Au fost demarate procedurile pentru reabilitarea drumului DC3 Ocna Mureș-Micoșlaca (HCL179/2015).

            De asemenea au fost aprobate procedurile de achiziție publică pentru modernizarea străzilor Velenţa şi Deltei din Războieni-Cetate (HCL 176/2015) și a străzilor Abatorului, General I. Dragalina, Zaharia Bârsan, M. Kogălniceanu şi George Coşbuc (HCL 175/2015).

Strada 1 Mai inainte

Strada 1 Mai după lucrări

Strada Stefan Augustin inainte

Strada Stefan Augustin dupa lucrari

Strada Axente Sever inainte

Strada Axente Sever dupa lucrari

Strada Brazilor inainte

Strada Brazilor dupa lucrarile de reabilitare

Strada Lunga inainte

Strada Lunga dupa lucrarile de reabilitare

Strada Vanatorilor inainte

Strada Vanatorilor dupa lucrarile de reabilitare

Strada 8 Martie inainte

Strada 8 martie dupa lucrarile de reabilitare

Strada Mihai Eminescu dupa lucrarile de reabilitare

 

           Din păcate există și executanți ai lucrărilor de infrastructură din oraș care își permit să își bată joc, prin calitatea îndoielnică a lucrărilor făcute, de banul pe care orașul Ocna Mureș îl plătește pentru astfel de investiții. Câștigarea unei licitații presupune executarea unor lucrări de calitate, conform caietelor de sarcini și proiectelor, nu aiurea, după bunul lor chef și după ureche, pentru că la plăți Primăria Ocna Mureș nu și-a bătut joc de ei.

            Astfel, pentru că îmbrăcămintea asfaltică a podului rutier peste Mureș a cedat și termenii din contractul de execuție cu constructorul CEZIANA STAR SRL nu au fost îndepliniți de către executant, Consiliul Local Ocna Mureș și-a exprimat acordul pentru promovarea unei acțiuni judiciare împotriva societății mai sus amintite în calitate de executant al lucrărilor asumate prin Contractul de execuție de lucrări nr. 17683/27.12.2012. (HCL 180/2015).

 

Primăria oraşului Ocna Mureş

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *