Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Părinţii trebuie să obţină adeverinţă medicală pentru copiii lor. Termen limită: 1 octombrie 2015

Publicat

- 306 vizualizări

 

1 octombrie este termenul limită până la care părinţii trebuie să facă rost de o adeverinţă medicală şi de un aviz epidemiologic pentru copiii lor. Actele trebuie depuse la grădiniţă sau la şcoală. Dosarul copilului trebuie să conţină şi fişa în care sunt notate toate vaccinurile pe care acesta le-a făcut. Noile reguli, anunţate doar cu o săptămână în urmă, au aglomerat cabinetele medicilor de familie.
Valeria Herdea, preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, spune că eliberarea adeverințelor „înseamnă aglomerare, înseamnă automat risc de transmitere de boli infecto-contagioase.
 

Actele sunt obligatorii la începutul claselor I, a V-a şi a IX-a. Pentru restul elevilor, fiecare şcoală poate da derogări pentru anumite perioade de timp. Dacă un părinte încalcă şi aceste termene, copilul riscă exmatricularea.

Modificările în lege au apărut după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că sunt obligaţi să facă testări inutile.

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că „interpretarea multor medici de familie a fost cumva excesivă, de siguranţă, să recomande analize bacteriologice la toţi.

Nu s-a pus problema ca noi să solicităm analize contra cost. Aceste analize sunt solicitate abuziv de unităţile şcolare, preşcolare. Dorim să fie eficient, să debirocratizăm, să ne ajutăm pacienţii, dar nici să nu desfiinţăm reţeaua de medicină şcolară”, mai spune Valeria Herdea.

sursa: digi24.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *