Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Scandalul legat de starea cimitirului din Ocna Mureş continuă. Primăria Ocna Mureş: „PREGO, o căpușă cât un oraș”

Publicat

- 1.269 vizualizări

 

Situaţia în care se află cimitirul din Ocna Mureş nemulţumeşte în continuare pe mulţi dintre noi. Pentru a face lumină în urma plângerilor mai multor ocnamureşeni şi în urma difuzării materialelor legate de starea deplorabilă în care se află cimitirul oraşului Ocna Mureş, atât pe o reţea de socializare cât şi pe ocnamuresonline.ro, Primăria Ocna Mureş a emis astăzi un comunicat :

"De aproape 3 ani de zile S.C. PREGO S.A., pe numele ei complet, se află în faliment. Constatarea juridică a falimentului se prelungește mult prea mult, mai ales datorită unui lichidator judiciar, Butuc Ioan și firma „Lichidare Patrimoniu IMPURL”, care a cerut permanent prelungirea termenului de declarare a falimentului. Pentru că legea e făcută în așa fel încât cel vinovat să iasă basma curată atunci când fură.

            Cât a funcționat PREGO S.A., aceasta gestiona și cimitirul orașului Ocna Mureș. Numai că falimentul nefiind juridic constatat de o instanță judecătorească, PREGO refuză să îl cedeze Primăriei și Consiliului Local. Și cum PREGO S.A. este administrat de „Lichidare Patrimoniu IMPURL”, oare cine e cel care refuză cu încăpățânare să recunoască și să accepte falimentul căpușei orașului? Evidențele sunt complet împotriva încercărilor „Lichidare Patrimoniu IMPURL” de a menține în viață PREGO S.A.. Sau cineva împinge din spate administratorul judiciar de a prelungi această stare de lucruri?

            Cu largul sprijin al lichidatorului judiciar Butuc Ioan, prin firma „Lichidare Patrimoniu IMPURL” Alba Iulia, decizia judecătorească este amânată de aproape 3 ani. Și uite așa cimitirul arată cum arată, pentru că PREGO încă figurează ca deținător legal al acestuia.

            Așa e legea, favorizează infractorul, iar cetățeanul este obligat să sufere nesimțirea și aroganța unei firme falimentare care a dat o țeapă de un milion de lei orașului. Trist este că în continuare, până când instanța va declara oficial falimentul PREGO S.A., aceasta, prin lichidatorul judiciar „Lichidare Patrimoniu IMPURL” condusă de Butuc Ioan și fostul administrator Popa Nicolae, tratează sfidător un oraș întreg.

            Prin acțiunile sale, PREGO S.A. distruge tot ce are în administrare. Îngrijirea cimitirului, acțiune care cade în sarcina celui care îl gestionează, adică PREGO S.A., este doar o poveste cinică a celor care acum administrează această căpușă a orașului. Popa Nicolae și Butuc Ioan.

            În luna septembrie 2015 este un nou termen al procesului început în 2013, în care se așteaptă declararea oficială a falimentului PREGO S.A.. Suntem convinși, conform „bunelor practici” arătate până acum în instanță de lichidatorul judiciar, că acesta va cere un nou termen. Un nou termen pentru ce? Pentru ca „Lichidare Patrimoniu IMPURL” să își continue experimentele eșuate pe pielea cetățeanului din Ocna Mureș? Pentru ca „Lichidare Patrimoniu IMPURL” prin PREGO S.A., căpușa falimentară, să își bată joc în continuare de memoria celor dragi care au decedat, de cimitirul orașului?

            Cât de bun administrator judiciar este „Lichidare Patrimoniu IMPURL” dacă PREGO S.A. a fost sancționată în 2014 pentru că avea muncitori care lucrau „la negru”? Curat legal domnule Butuc. Sunteți un administrator „legist și corect” până în măduva oaselor, cu o frică deosebită față de legile țării pe care doar proștii le respectă, șmecherii nu.

            Când s-a solicitat falimentul PREGO S.A., firma „Lichidare Patrimoniu IMPURL” a domnului Butuc Ioan a devenit administrator al PREGO S.A.. Cât de bine administrează se vede.

            Domnule Butuc, vino până în cimitirul orașului Ocna Mureș să vezi cum îl întreține PREGO S.A., firma administrată de dumneata, de „Lichidare Patrimoniu IMPURL”. Nu cred că îți vei dori vreodată ca mormintele rudelor dumitale dispărute să arate așa cum sunt mormintele întreținute de PREGO S.A.. Sau ăsta este respectul pe care îl ai pentru locuitorii unui oraș țepuit de PREGO S.A.?

            Cimitirul este oglinda administratorului său, adică PREGO S.A.. Cine administrează căpușa asta? „Lichidare Patrimoniu IMPURL” prin domnul Butuc Ioan. Tristă imagine pentru dumneavoastră domnule Butuc. Cât despre Popa Nicolae, fără comentarii.

            Și dacă tot vorbim de legalitate, avem câteva întrebări pentru „Lichidare Patrimoniu IMPURL” prin domnul Butuc Ioan, administrator judiciar al S.C. PREGO S.A. și domnul Popa Nicolae.

            1. Ce legătură există între activitățile S.C. PREGO S.A. și S.C. PREGO DESIGN CONSTRUCT S.R.L. J01/278/2015 cu sediul în Ocna Mureș str. Axente Sever nr. 6? E o pură coincidență că cele două firme au același sediu social și utilizează aceleași spații și clădiri, apar numele Popa Nicolae și PREGO în ambele părți ?

            2.  S.C. PREGO DESIGN CONSTRUCT S.R.L. J01/278/2015 str. Axente Sever nr. 6 folosește inventarul S.C. PREGO S.A. în activitățile pe care le desfășoară?

            3. Există vreun contract de închiriere sau subînchiriere între cele două firme pentru utilizarea bunurilor S.C. PREGO S.A. de către S.C. PREGO DESIGN CONSTRUCT S.R.L. J01/278/2015 str. Axente Sever nr. 6?

            4. Există vreo licitație pentru a închiria sau subînchiria bunuri ale S.C. PREGO S.A.?

            5. În ce bază încasează S.C. PREGO DESIGN CONSTRUCT S.R.L. J01/278/2015 str. Axente Sever nr. 6 servicii mortuare efectuate în cimitir și taxă capelă?

Prin factura prezentată mai sus clientul care a primit această factură și chitanță a achitat servicii mortuare și taxă capelă.

            Suntem convinși că toate acțiunile, coincidențele, relațiile comerciale și profesionale dintre S.C. PREGO S.A. și S.C. PREGO DESIGN CONSTRUCT S.R.L. J01/278/2015 cu sediul în Ocna Mureș str. Axente Sever nr. 6, mai ales cele care se desfășoară în incinta cimitirului orașului Ocna Mureș, sunt perfect legale pentru că S.C. PREGO S.A. este administrat de „Lichidare Patrimoniu IMPURL” Alba Iulia prin domnul Butuc Ioan.

            Suntem convinși de asemenea că organele de control abilitate pentru a clarifica astfel de coincidențe și apropieri profesionale vor face lumină peste ele, spre liniștea tuturor părților implicate și a cetățenilor orașului, care s-au săturat să fie bătaia de joc a căpușelor."

Primăria Ocna Mureş

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *