Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Cimitirul din Ocna Mureş: bălării şi oseminte sub cerul liber

Publicat

- 716 vizualizări

Cimitirul din Ocna Mureş este subiectul pe care-l discută mulţi ocnamureşeni  zilele acestea. Mulţi dintre ei se arată indignaţi şi nemulţumiţi de faptul că plătesc taxe iar serviciile lasă de dorit, buruienile şi iarba au crescut atât de mult vara aceasta că acoperă la propriu multe din mormintele din acest cimitir.

Au fost cazuri în care cei reveniţi de peste hotare acasă la Ocna Mureş le-a fost greu să-şi găsească mormintele rudelor sau prietenilor printre bălării. În continuare, oameni în vârstă se luptă în fiecare zi să ajungă la morminte ca să le cureţe. Dar între morminte cine face curăţenie?

Aceste nenumărate nemulţumiri au ajuns atât la redacţia noastră cât şi pe facebook. Şocant este că în postările ocnamureşenilor nemulţumiţi au apărut şi imagini cu oseminte  deshumate şi lăsate în voia sorţii la marginea aleii principale din cimitir.

 

 

”Anul trecut,  am fost de 1 noiembrie la mormântul bunicului meu şi lângă mormânt zăcea un craniu, câteva vertebre şi o tibie. Le-am acoperit repede cu frunze că erau şi copii în preajmă şi am luat repede legătura cu cineva din administraţia cimitirului care mi-a zis că <probabil au fost uitate acolo> şi va rezolva situaţia….” ne-a mărturisit autorul fotografiei.

Cimitirul din Ocna Mureş a fost mult timp motivul de dispută între autorităţile locale şi firma care până nu demult a administrat locul. Nici acum nu e clar cine e administratorul de drept, însă asta nu e o scuză ca astfel de grozăvii să aibă loc. Anul acesta sperăm că oase nu mai apar, însă sub atâtea bălării mai poţi ştii?

P.S. Oare ce s-a întâmplat cu oasele de anul trecut?

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *