Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Meciul C.S. Ocna Mureș – Unirea Florești sau cum pot reînvia legendele

Publicat

- 353 vizualizări

Joi, 11 iunie 2015, mergând prin oraș, m-am întâlnit, întâmplător, cu un om care la viața lui a fost sportiv de perfomanță. Văzându-l, fără să vreau mi-am amintit de vremurile în care aici în oraș sportul era la loc de cinste. Stadionul era plin, oamenii mergeau la meciuri duminica și își ofereau astfel o plimbare, uneori o bucurie făcută de cei de la Clubul Sportiv Ocna Mureș. Apoi, în drum spre casă, microbiștii pur sânge comentau, făceau pronosticuri și ca de obicei făceau calcule cam când va fi următoarea victorie. Ultima mare victorie a fost în 1984. CS Ocna Mureș elimina din Cupa României Clujul, acel Cluj care deja devenise o legendă și o forță a fotbalului românesc. De atunci au trecut mai bine de 30 de ani.

Și pentru că legenda stadionului trebuia, într-un fel sau altul să aibă o continuare, o legătură cu prezentul, în după-amiaza aceleiași zile de joi juniorii noștri A1 (așa sunt catalogați „științific” în programul competițional jucătorii născuți după 1996) au făcut un prim pas spre o mare performanță. Câștigători ai competiției județene rezervată categoriei lor de vârstă, pentru a evolua cât mai sus la nivel național și să treacă de faza zonală, copiii noștri trebuie să lupte cu cei din Cluj. Simplă coincidență? Tot Clujul? Primul meci din acest „duel” al orgoliilor și al istoriei l-au câștigat ai noștri. Juniorii noștri. Un scurt și sec 6-0. Returul ar trebui să nu fie o problemă pentru cei care astăzi ne reprezintă orașul.

            A, am uitat să vă spun. E vorba de tinerii noștri fotbaliști. Știu că acel 6-0 ne duce cu gândul la tenis, dar nu, e vorba de fotbal.

            Acest meci poate însemna renașterea fotbalului aici, pe primul stadion cu nocturnă din țară. În 1984 a fost Clujul, azi e Clujul. Și atunci, și acum Ocna Mureș a câștigat, mergând mai departe. Cumva viitorul și trecutul trebuie să se lege, să aibă un punct comun. Pentru noi e Clujul.

            Ei, jucătorii noștri, au arătat că știu și joacă fotbal, că știu ce să facă cu mingea. Au arătat că fotbalul se joacă pe goluri și că un meci se termină când arbitrul fluieră finalul, nu când ai un minim avantaj. Ei, tinerii noștri, ne-au arătat că au talent. Ne-au arătat că au șansa de a se afirma la cluburi mult mai importante decât este, acum, CS Ocna Mureș.

            Acesta este destinul cluburilor mici: să formeze jucători pentru cei mari. Cândva, poate nu peste foarte mult timp, și CS Ocna Mureș va deveni un club respectat în sferele performanței naționale și internaționale. Speranțe sunt, le-am văzut la lucru joi după-amiază. Și dacă totuși vor vrea să plece mai sus, acolo unde și omul pe care l-am întâlnit a evoluat, să nu uite niciodată că au reușit să reînvie o legendă: anii când Clujul se înclina în fața jucătorilor noștri, anii când jucători de la noi plecau la echipe precum Rapid, Dinamo sau națională pentru a face performanță și nu să îngroașe rândurile eternelor rezerve. Ei sunt cei care ne pot aduce din nou naționala de fotbal să se antreneze aici în Ocna Mureș, ei sunt cei care vor contrazice zicala populară „s-a născut talent și a rămas speranță”.

            Ei vor pleca sigur spre marea performanță. Cine sunt ei, jucătorii? Adrian Florea și Florin Bordean (portari) – Dan Goga, Sorin Vasinc, Andrei Spînu, Adrian Vintilă, Nicolae Cociş, Norbert Şuba, Sebastian Marton (fundaşi) – Attila Palko, Darius Popa, Andrei Iozsa, Andrei Mureşan (zis și “Djalminha”), Petru Crişan, Emil Dandoş (mijlocaşi) – Ioan Cociş, Mihai Brie, Silvester Mihaly, Robert Lepşa, Cristian Stoica (atacanţi).

Astăzi sunt ei. Anul viitor vor fi și alții, sperăm cel puțin la fel de talentați. Însă talentele trebuie descoperite, ele nu vin singure iar de găsirea, pregătirea, șlefuirea lor aici în Ocna Mureș se ocupă antrenorul lor, Radu Coroiu. Faptul că Radu știe meserie și că pune suflet în ceea ce face e dovedit de performanțele anterioare. Ce face Radu Coroiu nu e întâmplător, acum 4 ani reușind rezultate similare. Ține-o tot așa Radule!

            Returul meciului (repet, nu e vorba de tenis, deci nu putem vorbi de al doilea set ci de al doilea meci de fotbal) va fi pe 13 iunie la Cluj la aceeași oră. Totuși, la 6-0 în primul meci, ne convine și un tie-break  acolo.

            Succes CS Ocna Mureș, succes Radule, succes vouă jucătorilor noștri! Și să nu uitați niciodată că începuturile performanțelor voastre au fost aici în Ocna MUreș, pe primul stadion cu nocturnă din țară!

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *