Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Proiectul elveţiano-român JOBS, implementat cu succes la Liceul Tehnologic Ocna Mureş

Publicat

- 283 vizualizări

Proiectul JOBS – Instruirea privind Orientarea Profesională în Intreprinderi şi Școli.

Pe parcursul anului şcolar 2014-2015, la Liceul Tehnologic Ocna Mureş, elevii clasei a IX-a A, coordonaţi de prof. Marcela Vancea, prof. Mariana Maier, prof. Carmen Dociu, s-au bucurat de activităţile din cadrul Proiectului elveţiano-român JOBS.

Acest proiect se înscrie în cadrul SWISS-ROMANIAN COOPERATION PROGRAMME şi este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul contribuţiei elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Printr-un curs transcurricular cu durata de un an, programul JOBS pregăteşte elevii din ultimii ani de învăţământ secundar inferior sau din primii ani de învăţământ secundar superior. Aceştia evaluează şi îşi dezvoltă propriile compentenţe şi deprinderi de viaţă şi se informează despre realităţile de pe piaţa muncii.

Coordonarea elaborării, a design-ului şi a editării materialelor didactice pentru acest proiect a fost realizată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice, Bucureşti în cooperare cu Centrul pentru Proiecte Internaţionale în domeniul Educaţiei al Universităţii Pedagogice, Zürich.

Pe parcursul proiectului, elevii au învăţat mai multe despre propriile lor capacităţi, au intrat în contact cu diferite firme din zonă, au făcut cercetări pe tema oportunităţilor de muncă, au adunat şi colectat date pentru prezentări. După aceste experienţe, elevii au pregătit o expoziţie cu produsele activităţii lor. Expoziţia a avut loc în data de 22 mai 2015, în Sala multimedia a şcolii, prilej cu care această sală fost şi inaugurată. La expoziţie au participat cadre didactice, elevi din şcoală, părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii locale. Toţi au înţeles, din cele prezentate, că elevii au fost “actorii principali”  ai acestui Program şi că ei, prin sarcinile de lucru pe care le-au parcurs, au dobândit cunoştinţe, fără ca acestea să fie predate de către profesor, au învăţat să scrie rapoarte, să realizeze interviuri, să intre în contact cu oamenii, să îşi prezinte rezultatele, practic – să îşi poată lua viitorul în propriile mâini.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *