Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Tânărul profesor ocnamureşan, Barbu Ioan Daniel, pentru a doua oară consecutiv în finala “Ligii Profesorilor Excepţionali”

Publicat

- 309 vizualizări

Barbu Ioan Daniel, este absolvent al Universităţii din Oradea, specializarea Istorie Geografie, promoția 2005. Între 2005- 2007 a urmat studii masterale, Istoria vestului românesc în context național și internațional, în cadrul aceleiași universității.

Și-a început activitatea didactică la Şcoala cu cls.I-VIII Cisteiu de Mureș, apoi între 2007- 2012  și-a desfășurat activitatea ca profesor titular la Şcoala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureşului. Încă de la începutul activităţii la catedră s-a făcut remarcat prin nenumărate premii în diverse concursuri locale şi naţionale, însă și prin proiectele în care se implică şi îi implică şi pe elevii săi, dar și prin relaţia pe care o are cu elevii, părinţii şi colegii.

În prezent predă istoria la Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia și la Liceul Teoretic Teiuș.

Merge pe ideea că poate influenţa enorm tinerii cu puterea exemplului personal și susţine că va reuşi să formeze tineri responsabili, educaţi, care să înţeleagă către ce se îndreaptă omenirea şi vor şti astfel să-şi croiască drum spre un viitor bun pentru ei şi pentru noi, ceilalţi!

Obiectivul său nu este de a le umple elevilor memoria cu informaţii inutile, ci de a forma personalităţi, oameni capabili să se adapteze la schimbările societăţii contemporane, care să facă faţă provocărilor ei, să înveţe permanent, să trăiască frumos și să lase un semn deosebit al trecerii lor. Crede că menirea unui profesor este teribil de grea, deoarece el trebuie să formeze personalităţi, iar în timpurile contemporane tinerii au dezvoltat caractere puternice, pe care îţi trebuie multă răbdare, înţelegere, dorinţă şi putere de muncă pentru a le forma în sensul cerut de societate.

Campania Liga Profesorilor Excepţionali îşi propune recunoașterea meritelor acelor dascăli care onorează, prin rezultatele și implicarea lor, această nobilă misiune. Sute de profesori s-au înscris în liga celor mai buni, din care 30 de profesori valoroși au rămas în concurs, printre ei aflându- se și profesorul Barbu Ioan Daniel.  Acum este la a doua participare consecutivă în cadrul campaniei, are nevoie de voturile noastre pentru a câștiga.

Pentru a-l susține puteți  accesa  linkul http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2015/05/barbu-ioan-daniel/ și  votați până la data de 7 iunie.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *