Suntem şi pe:

Articolele zilei

La Tesaloniki, va răsuna cânt românesc prin intermediul Corului “Doruleţ” din Ocna Mureş!

Publicat

- 247 vizualizări

Corul "Doruleţ" din Ocna Mureş a fost invitat la al 5-lea Festival Coral Mondial KORAIS  din Tessaloniki, care se va desfăşura în perioada 24- 27 aprilie 2015.
 După ce a răspuns invitaţiei, corul a reuşit să treacă  şi de condiţiile impuse de organizatori.  Astfel,  va fi prezent la  acest festival alături de coruri din Bulgaria, Cehia, Polonia, Cipru şi Turcia.

Înfiinţat în 2008, Corul  "Doruleţ" a suferit câteva transformări. Astăzi cuprinde  peste 30 de corişti, uniţi din plăcerea de a cânta . În 2013, s-au constituit  în asociaţie corală.  Dirijorul este acelaşi de la început, Eva Forika, profesoară de muzică cu îndelungată experienţă profesională.

Cu un bogat repertoriu, Corul "Doruleţ" a  participat la  diverse spectacole şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Este astfel la a treia participare la festivaluri corale în afara ţării : Cehia (Praga, festival de Advent- 6- 9 dec. 2009), Polonia ( Cracovia, festival de Advent, 8-12 dec. 2013), iar în acest an, în Grecia (Tesaloniki, 24-27. aprilie).

În Grecia, repertoriul va cuprinde  două  prelucrări din folclorul  românesc: "Doruleţ, doruleţule!" şi "Iac-aşa!", precum şi piese  din repertoriul coral universal.  Femeile  vor purta îi româneşti  cusute de una din coriste , dovadă a tradiţiei populare păstrate peste timp. Celelalte piese, din repertoriul internaţional, sunt "Siyahamba"- cântec african în zulu, "Bourrée" după Leopold Mozart în manieră modernă  şi "Il silezio" de Nini Rosso- adaptat de un membru al corului nostru pentru cor mixt şi trompetă . Solistul trompetist este Borca Florin.

Pe această cale, membrii Corului "Doruleţ" mulţumesc sponsorilor, apreciind gestul lor, care face posibilă deplasarea în Grecia. Firma Panorama Turist asigura transportul coristilor la festival in conditii deosebite.

La Tesaloniki, va răsuna cânt românesc prin intermediul Corului "Doruleţ" din Ocna Mureş!

Elena Cărunta, Preşedinte al Asociaţiei Corale "Doruleţ"
 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design