Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

Prezentare de carte – “Aiudule, Aiudule”. Autori: Dragoş Ursu, Ioana Ursu

Publicat

- 1.027 vizualizări

La Biblioteca Scolara a Liceului Tehnologic Ocna Mures, in data de 26 februarie, elevilor din clasele a IX- a A, a XI-a B, cadrelor didactice si elevilor din Clubul “Prietenii Bibliotecii” a fost prezentat  volumul “Aiudule, Aiudule” de către  Ioana URSU, doctorand in istorie. Lucrarea cuprinde “Crâmpeie de memorie întemniţată”, cum spune şi subtitlul, adică mărturii autentice despre experienţa şi suferinţa anilor de detenţie comunistă trăite în închisoarea de la Aiud de Vasile Turtureanu, Virgil Totoescu, Octavian Gherman, Nicolae Itul şi Ilie Tudor. Structurat în interviuri, marcate de întrebări delicate şi interesante, volumul ne actualizează jertfa unor oameni pentru dragostea lor de Dumnezeu şi de neam.

În dialogul cu elevii, Ioana Ursu a insistat mai mult pe demnitatea şi frumuseţea spirituală a celor intervievaţi, frumuseţe dobândită prin suferinţă şi rugăciune, în acei ani de grele încercări.

Elevii au fost fascinaţi, nu numai de aspectele legate de carte, dar şi de limpezimea discursului, de sensibilitatea şi emoţia transmisă de autoare pe tot parcursul întâlnirii.

Ca introducere, la această prezentare de carte, prof. Mircea Arinar  a punctat elevilor lucruri esenţiale în înţelegerea totalitarismului şi a politicii comuniste de exterminare a elitei intelectuale româneşti. Au fost recitate, pe parcursul întâlnirii, versuri scrise de Radu Gyr în închisoarea de la Aiud.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *