Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Justiţia a decis: Primăria Ocna Mureş a câştigat definitiv procesul de 2 milioane de euro cu LIDL. Autorizarea magazinului Plus, prăbuşit în 2010, a fost legală

Publicat

- 456 vizualizări

22 decembrie 2010 a fost pentru orașul Ocna Mureș o zi care ne-a reamintit că galeriile din vechea exploatare de sare reprezintă un pericol constant și de multe ori cu urmări din cele mai dramatice.

             Prăbușirea magazinului PLUS a fost o catastrofă care din fericire nu a avut victime, dar distrugerile materiale au fost mari, afectând și o serie de clădiri din apropierea hipermarketului.

Evident, după prăbușire s-a început căutarea vinovaților. Fiecare dintre cei implicați intr-un fel sau altul în etapele de construire a magazinului s-au declarat nevinovați, în timp ce proprietarul magazinului, LIDL, a incercat prin orice mijloace să scoată vinovată Primăria Ocna Mureș și cerând daune enorme.

            Au urmat 4 ani de procese în care mărul discordiei a fost eliberarea autorizației de construcție a hipermarketului, dacă trebuia sau nu eliberată, dacă a fost eliberată legal sau nu.

            Astăzi, 24.02.2014, Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv și irevocabil în procesul 27510/3/2013 care a avut ca obiect „excepţie nelegalitate act administrativ”, respectiv legalitatea acelei autorizații de construcție mult discutate. Recursurile formulate de reclamanții LIDL IMOBILIARE ROMANIA MANAGEMENT SCS, LIDL DISCOUNT SRL și SOCIETATEA NAŢIONALĂ A SĂRII SALROM SA împotriva ORAŞUL OCNA MUREŞ – PRIN PRIMAR și PRIMĂRIA OCNA MUREŞ au fost respinse ca nefondate. IREVOCABIL.

            Pentru oraș, pentru Administrație, aceasta înseamnă încheierea în mod fericit a unei lungi perioade de procese în care finalitatea părea perspectiva achitării daunelor provocate de prăbușirea magazinului.  Daune care depășesc cu mult bugetul local și așa tăiat drastic de celebrii noștri guvernanți.

            Astăzi Primăria a ieșit din acest proces. Autorizația de construcție eliberată a fost și este perfect legală și în deplin acord cu legile României. Pentru Administrația Locală a orașului Ocna Mureș dosarul este închis.

Primăria Ocna Mureş

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *