Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Silviu Vinţeler, mesaj special pentru ziua de 1 Decembrie

Publicat

- 342 vizualizări

 

  „Locul cel mai istoric al neamului vă așteaptă cu brațele deschise. Veniți deci și-l atingeți cu pasul vostru…”. Așa se incheia la 1 Decembrie 1918 „Programul Marei Adunări Constituante de la Alba Iulia”. Zi care pentru noi, ca neam, ca popor, reprezintă marea sărbătoare a Unirii tuturor românilor sub un singur steag și sub un singur nume.
     1 Decembrie 1918 a arătat lumii că suntem uniți, suntem toleranți, suntem alături și împreună cu toți cei ce trăiesc între granițele istorice ale României Mari. Am arătat atunci că indiferent de religie, naționalitate sau convingeri suntem înainte de toate români. Am înțeles că împreună suntem mai puternici, că putem face mai multe pentru neamul nostru care a fost în istorie de prea multe ori asuprit, dezbinat, batjocorit.  

 Astăzi, 1 Decembrie, zi sfântă pentru toți românii, e momentul să ne amintim de cei care, prin munca ori sacrificiul lor, ne-au dat nouă astăzi putința de a ne bucura că suntem români. Al doilea rege al României, Ferdinand, dar și zecile de mii de oameni care s-au adunat la Alba Iulia acum 96 de ani sunt cei care s-au pus chezași pentru România Mare, România tuturor celor care trăiesc, cred și simt românește.
     Astăzi arătăm tuturor că toleranța și unitatea nu ne-au părăsit, că aceste cuvinte nu au fost doar vorbe spuse în vânt atunci, în 1918. Astăzi, poate mai mult ca altădată, suntem impreună pentru a construi România pe care și-au dorit-o înaintașii noștri, pentru a respecta și a fi respectați peste tot în lume, pentru păstrarea „…visului de veacuri, pe care noi cei de azi îl vedem și-l salutăm, ca pe răsăritul cel mai strălucit al celei mai senine zile a neamului românesc”, Unirea de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918.
     La Mulți Ani ocnamureșeni!
     La Mulți Ani tuturor Românilor, oriunde s-ar afla!
     La Mulți Ani, România!

                    Silviu Vințeler, Primar al orașului Ocna Mureș

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *