Suntem şi pe:

Articolele zilei

Mai mulţi copii din Ocna Mureş şi Fărău au primit ghiozdane şi rechizite odată cu începutul unui nou an şcolar

Publicat

- 232 vizualizări

După o vacanță binemeritată, luni 15 septembrie, porțile instituțiilor de învăţământ s-au redeschis pentru toți copiii școlari și preșcolari. Din cauza unor situații existențiale și familiale mai dificile, nu toți copiii au însă bucuria de a întâmpina noul an școlar cu ghiozdane, hăinuțe sau rechizite noi.

În astfel de cazuri, mai ales în zilele noastre, când societatea trece printr-o criză morală și socială profundă, Biserica nu poate ramâne indiferentă, pentru că indiferența în viața creștină poate să conducă la păcat. 

Astfel grija socială a Bisericii, trebuie să fie orientată spre aproapele nostru, pentru a aduce o rază de speranță, alinare și bucurie în viața celor care au nevoie de ajutor. Prin grija unor persoane de bine din Germania de la organizația Humanitäre Hilfe Windesheim e.V., parteneri ai Caritas Mitropolitan Blaj și cu ajutorul familiei Pr. Alexandru Lepădatu care au primit aceste pachete spre a fi dăruite celor ce se află în nevoie, câţiva copilaşi din comunitatea noastră de la Ocna Mureș, dar și din comunitatea de la Fărău, din ciclul primar, clasele I-IV, au primit câteva lucruri necesare pentru un nou început de an şcolar: ghiozdane, hăinuţe, rechizite.

Acţiunea nu este şi nu va rămâne una singulară, parohia noatră, prin Societatea Reuniunea Mariană, şi-a propus să aibă astfel de acţiuni caritative care să aducă un zâmbet pe faţa copiilor lipsiţi de şansă.

Cuvântul Sfintei Scripturi ne aminteşte că noi suntem pământul peste care Domnul aruncă neobosit sămânţa Cuvântului Său şi a iubirii Sale. Cu ce dispoziţie o primim? Cu ce inimă? Depinde de noi să devenim pământul cel bun care să poată aduce roade bune pentru noi şi pentru fraţii noştri.

Este bine să nu uităm că şi noi suntem semănători. Cuvintele noastre, faptele noastre, acţiunile noastre, pot să facă atâta bine sau pot să facă rău; pot să vindece şi pot să rănească; pot să încurajeze sau pot să deprime. Sfânta Fecioară Maria să ne înveţe, cu exemplul ei, să primim Cuvântul, să-l păstrăm în inima noastră, şi să-l facem să rodească în noi şi în ceilalţi.

Un gând bun şi o rugăciune pentru toti copiii şi elevii nostri, precum şi pentru dascălii şi familiile lor.

 

Pr. Alexandru Biriş

Ori de câte ori aţi făcut aceasta unuia dintre fraţii mei mai mici, mie mi-aţi făcut” (Mt 25,40).

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design