Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Patru veşti bune pentru oraşul Ocna Mureş

Publicat

- 283 vizualizări

1. ZILELE ORAŞULUI OCNA MUREŞ 16-17 AUGUST 2014

Prima veste este deja pe buzele tuturor, petrecem de zilele oraşului cu de toate: muzică, mici şi bere iar la sfârşit aruncăm în aer bani, pardon artificii. Iată şi ce se scrie pe site-ul Primăriei Ocna Mureş, probabil declaraţia primarului:

     "În primul sfârșit de săptămână după Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare – 15 august) noi, ocnamureșenii, sărbătorim Zilele orașului Ocna Mureș. Așa a fost în ultimii ani și de fiecare dată spectacolele s-au desfășurat centrul orașului.
     Anul acesta nu face excepție de la regulă. Primul week-end după 15 august, în centrul orașului.
     În prima zi de spectacole, sâmbătă 16 august, începând cu ora 18.00, ne vom întâlni cu Corina Corpodean, Clubul Copiilor „POTAISA” din Turda, „STEP UP DANCE” din Ocna Mureș (dans modern), Ana Maria Gârlea, Maria Nap. Urmează apoi concertele invitaților speciali: LIGIA și DJ ALAMA, ANDREI LEONTE, DJ RYNO și SILVIA, MIHAI CHEZAN.
     A doua zi de spectacole cuprinde, așa cum deja ne-am obișnuit, Festivalul Interjudețean de Folclor „Tradiții Uiorene”, ajuns acum la a cincea ediție. Acesta va debuta la ora 16.00, și la fel ca și în anii trecuți, va începe cu Parada portului popular. Va continua apoi cu spectacolul de muzică și dansuri populare oferit deopotrivă de ansamblurile și soliștii participanți la Festival ori de invitații la Zilele orașului Ocna Mureș.
     Tot a doua zi, dar mai spre seară, ne vor delecta cu prestațiile lor invitații speciali la sărbătoarea noastră: Trupa „GOOD DAY” din Ocna Mureș și LIDIA BUBLE. Apoi, cand seara devine noapte, înainte de focul de artificii, DIRECȚIA 5 ne va oferi un concert-spectacol așa cum numai ei știu să facă, cu piese vechi, cu piese noi, pentru ca amintirile noastre despre Zilele orașului Ocna Mureș 2014 să devină de neuitat.
     Vă invităm să ne întâlnim, cu mic cu mare, în centrul orașului, după-amiaza, sâmbătă și duminică (16-17 august 2014).
     Vă așteptăm să ne bucurăm pentru sărbătoarea orașului nostru!"

 

2. În data de 28 august 2014 se deschide la Ocna Mureş Supermarketul PROFI

Supermarketul va avea câteva sute de metri pătraţi şi va fi deschis la parterul clădirii Romtelecom din localitate. La acest supermarket vor lucra 21 de angajaţi, toţi din Ocna Mureş. Lanţul de magazine PROFI România este deţinut de Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul polonez de private equity administrat de Enterprise Investors (EI). Compania "Profi Rom Food"  dispune în prezent de 240 magazine pe tot cuprinsul României. Este retailerul cu cea mai mare expansiune din ţară.

În viitorul apropiat se pare că vor începe lucrările la încă un supermarket, cel din cartierul Mălinului, care a concesionat terenul deja, de aproape un an de zile, însă constructorul a întâmpinat diverse probleme la obţinerea tuturor avizelor!?

 

3. Au început asfaltările în Ocna Mureş

Aşa cum anunţam cu ceva timp în urmă de astăzi, 11 august 2014 s-a trecut la asfaltarea străzilor oraşului Ocna Mureş, străzi care au avut de suferit în urma lucrărilor la alimentarea cu apă şi canalizare. Pentru început s-au montat borduri şi s-a asfaltat o porţiune din strada Brazilor. Conform planului vor urma (nu neapărat în această ordine) în continuare strada Brazilor, 1 Mai, Nicolae Iorga, Mihai Eminescu şi mai departe vom vedea.

 

4. Se va construi o fabrică de cristalizare a sării la Ocna Mureş

SC Mercur SRL a depus astăzi, 11 august 2014, la primăria Ocna Mureş Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu cu numărul de înregistrare 10698 prin care "SC Mercur SRL, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: <CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ECONOMICE A SC MERCUR SRL – REALIZAREA FABRICĂ CRISTALIZARE SARE>, propus a fi amplasat în Ocna Mureş, sat Războieni FN, jud. Alba." Afişul poate fi văzut la avizierul Primăriei.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *