Suntem şi pe:

Articolele zilei

Uite apa! Nu e apa!

Publicat

- 250 vizualizări

Apa "potabila" de la robinetele ocnamuresenilor, 4 august 2014. Sursa: facebook.com

În toiul caniculei ocnamureşenii sunt lăsaţi fără apă câteva zile la rând. Iar când apa revine la robinete este ca cea din imagine.  Este lesne de înţeles că nervii oamenilor au ajuns la maxim şi numeroase nemulţumiri au "răsunat" în cursul zilei de astăzi, 4 august 2014 pe o reţea de socializare. Problema e că situaţia cu "uite e apă, nu e apa!" se repetă de câţiva ani în oraşul Ocna Mureş, mai ales vara. Iar oamenii sătui au chemat televiziunile.

Situaţia a degenerat mai ales din cauza autorităţilor competente care au gestionat şi gestionează prost situaţia. De această dată, lipsa apei la robinet se pare că e din vina unor lucrări la viitoarea autostradă Sebeş-Turda. Cel puţin aşa eram anunţaţi săptămâna trecută când am şi publicat un anunţ în acest sens pe acest site iar alţii lipeau afişe prin oraş. În aceste anunţuri erau vorba de unu, maxim două zile fără apă. Din păcate situaţia nu a fost aşa. De atunci haos, apa se ia într-o veselie, mai apar 2-3 afişe care anunţă că se ia apa…ieri şi cănd revine apa e "cafea" . Problema lipsei apei în toiul caniculei sau calitatea îndoielnică cu care este furnizată în casele oamenilor a fost un subiect discutat ani de zile si pe acest site însă totul a rămas în coadă de peşte. Oamenii continuă să plătească apă de proastă calitate , mai plătesc şi "evacuarea" acestei apei, adică primeşti 3 mc de apă potabilă infectă, mai plăteşti încă pe atât că o evacuezi deci practic dublu şi toată lumea e happy.

Autorităţile ridică din umeri sau nu ridică pentru că nu le vedem. Zilele acestea apa a creat numeroase probleme cetăţenilor din oraş şi lipsa de reacţie a celor avizaţi să gestioneze situaţia a făcut ca problema să ajungă la ziare şi televiziuni astfel că zilele următoare vom fi iar cunoscuţi în lume ca oraşul în care se petrec toate relele.  În 2014 suntem nevoiţi să ne spălăm în lighean, cu apă în pet-uri de 5 litri, să ne ştergem copilaşii cu şerveţele umede pe picioare şi nu numai, să ne fie frică să ne spălăm pe dinţi cu apa "infectă" de la robinet. Se întâmplă în Ocna Mureş în 2014. Ruşine e puţin spus.

UPDATE 5 august 2014 ora 10

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design