Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Veste proastă pentru ocnamureşeni

Publicat

- 271 vizualizări

Oraşul Ocna Mureş nu va avea nici anul acesta spital  după ce Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia a semnat un contract de finanţare cu 16% mai mic, pentru spitalizarea de lungă durată, cu CAS Alba.

Spitalul Judeţean Alba va fi nevoit să facă economii drastice pentru a bugeta din resurse proprii tratamentele. Ministerul Sănătăţii va deconta doar 80% din tratamente restul de 20% vor fi plătite din bugetul propriu. La aşa buget, sunt şanse subţiri pentru cheltuielile suplimentare impuse de viitorul Centru Multifuncţional de la Ocna Mureş. Iar rectificările pozitive de la finele anului se vor duce, tradiţional, pe onorarea contractelor făcute cu furnizorii de servicii şi medicamente.

În februarie anul acesta, Ministerul Sănătăţii a comunicat Consiliului Judeţean Alba avizul pentru deschiderea unui Centru Multifuncţional la Ocna Mureş, ca unitate aflată în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba Iulia.
Centrul Multifuncţional de Sănătate Ocna Mureş a fost avizat de MS cu trei specialităţi medicale: medicină internă, pediatrie şi obstretică-ginecologie. Centrul de Sănătate va avea cabinete de consultaţie pentru aceste specialităţi medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum şi 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.
La finele lunii iunie, inventarul mobil şi imobil al spitalului a fost predat de la Primăria Ocna Mureş spre spitalul judeţean. Inventarul urmează să fie avizat acum de Ministerul Sănătăţii. Primăria Ocna Mureş s-a angajat să se ocupe şi de partea administrativă – renovări, întreţinere, achitare facturi utilităţi – la viitorul centru medical din localitate.
Ec. Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba Iulia, a explicat că au fost date şi anunţuri pentru angajare medici, la nivel naţional, fără răspuns deocamdată. Pentru ca medicii din spitalul judeţean să poată practica şi la Ocna Mureş ar trebui încheiate contracte adiţionale, separate, cu CAS Alba.
După închiderea fostului Spital orăşenesc din Ocna Mureş, în jur de 30.000 de oameni din zona Ocna Mureş şi comunele satelit sunt nevoiţi să se deplaseze, în caz de boală, până la Aiud, Alba Iulia sau la Cluj.

Spitalul din Ocna Mureş "închis în 5 minute" se pare ca nu se va deschide nici după 3 ani…

Sursa: ziarulunirea.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *