Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Fostul administrator al Băilor Sărate din Ocna Mureș, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare

Publicat

- 366 vizualizări

Locul unde odata era cladirea Bailor Sarate din Ocna Mures

Un om de afaceri din Ocna Mureş a scăpat de închisoare cu executare. Condamnat pe fond la 10 ani de Judecătoria Aiud, Vasile Vasilca a obţinut marţi, 27 mai 2014, la Curtea de Apel Alba Iulia, o sentinţă mult mai blândă. A fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă din fonduri europene şi la plata unor despăgubiri de circa 59.000 de euro. 

Deciza Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă. Vasile Vasilca, administratorul societăţii Băile Sărate SA Ocna Mureş a primit 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene şi 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de schimbare fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţii Europene.

Vasile Vasilca trebuie să returneze suma de aproximativ 59.000 de euro şi să plătească cheltuieli judiciare de 11.000 de lei. Proiectul european pentru care a fost trimis în judecată omul de afaceri era destinat revitalizării fostelor băi sărate din Ocna Mureş. În urma anchetei, proiectul nu a mai fost realizat deşi potenţialul există, chiar şi în prezent. Societatea prin care s-a câştigat proiectul, Băile Sărate SA Ocna Mureş a intrat în procedură de insolvenţă în noiembrie 2012.

Mai multe detalii aici
 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *