Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Comunicat din partea Primăriei Ocna Mureş legat de stadiul unor lucrări de infrastructură

Publicat

- 232 vizualizări

În anul 2014 în orașul Ocna Mureș vor fi finalizate o serie de lucrări de infrastructură, parte din ele finanțate din fonduri europene.

Astfel, proiectul din județ „Extindere şi reabilitare infrastructură de apă şi apă uzată în judeţul Alba” are incluse pentru orașul nostru lucrări de extindere a rețelei de canalizare pe o lungime de 19,751 km, reabilitare a acestei rețele pe o lungime de 6,717 km, conducte de refulare pentru stațiile de pompare în lungime de 3,967 km și reabilitarea și sau instalarea de noi stații de pompare. În final vor fi 12 noi stații de repompare apă uzată.

Valoarea totală a acestor lucrări este de 22.789.021,40 lei fără TVA (aproximativ 4 milioane de euro), din care 85% fonduri europene, 13% fonduri guvernamentale și 2% din bugetul local. Aceste lucrări au ca termen de finalizare luna august a acestui an, urmând ca apoi să înceapă turnarea de covor asfaltic pe străzile afectate de lucrări.

Primele străzi care vor fi asfaltate sunt str. Lungă, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, Brazilor, 1 Mai.

De asemenea, conex cu proiectul de mai sus, a fost schimbată stația de epurare a orașului. Au fost efectuate lucrări de canalizare și rețea de apă potabilă în Uioara de Sus, atât la blocuri cât și la iesirea spre Noșlac. Aceste lucrări au fost predate de către executant, astfel încât acum în Uioara de Sus continuă lucrările de modernizare a zonei, inclusiv de asfaltare a căilor de acces rutier și pietonal.

În Cistei și Micoșlaca se vor termina în luna iulie lucrările de branșare a locuințelor la rețeaua de apă potabilă și canalizare.

Toate lucrările de infrastructură pe rețelele de apă și canalizare au dus la deteriorarea părții carosabile, refacerea acesteia urmând a începe imediat ce lucrările încă neterminate vor fi finalizate și recepționate.

În ceea ce privește calitatea apei potabile, ea este afectată de lucrările care au avut loc și încă se mai efectuează pe rețea (branșamente în Cisteiu de Mureș și Micoșlaca, stație de pompare și reglare a presiunii apei și rezervor tampon pe strada Libertății, pompe de mare putere pentru alimentarea cu apă potabilă la intrarea în oraș etc). Aceste lucrări vor fi finalizate și predate către beneficiar la sfârșitul lunii iulie.

Primăria Ocna Mureş

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *