Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Construcţia autostrăzii Sebeş-Turda va începe pe 20 mai

Publicat

- 255 vizualizări

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a semnat, sâmbătă, la Turda,  ordinul de începere a lucrărilor pentru autostrada Sebeş-Turda,  lucrări care vor începe efectiv pe 20 mai. Tronsonul pentru care s-a semnat ordinul de începere a lucrărilor  este 28,75 kilometri, de la Turda până la intrarea în Aiud. Pentru celelalte două tronsoane, până la Sebeş, kilometrul zero al autostrăzii A10, de 70 de kilometri, mai trebuie rezolvate contestaţii în instanţă şi reevaluări ale ofertelor.

Pentru cei 12,45 km ai lotului 3 al autostrăzii Sebeș – Turda, CNADNR a semnat contract cu asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’Aqua SpA, cu suma de aproximativ 421 milioane de lei fără TVA.
Cei 16,3 km de la lotul 4 al autostrăzii Sebeș – Turda vor fi executaţi de asocierea SC Porr Construct SRL – Porr Bau BmbH, pe baza unui contract de aproximativ 470 de milioane de lei fără TVA.

În ceea ce priveşte celelalte două loturi, Curtea de Apel Bucureşti a dat decizie definitivă în 10 aprilie, în cazul tronsonului 1 (17 kilometri) din Autostrada Sebeş-Turda. A admis în partea plângerea formulată de Impresa Pizzarotti şi a dispus reevaluarea ofertei câştigătoare a Salini Impregilo SpA. În ceea ce priveşte lotul 2, instanţa a amânat procesul pentru 15 mai: firmele RCM Construzioni SRL (declarată iniţial câştigătoare la licitaţie, ca reprezentant al unei asocieri de firme, cu oferta de 460.019.270 lei) şi Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading 98 SRL au contestat în instanţă decizia CNSC. De asemenea, Teloxim Con SRL (în cadrul asocierii Lena Engenharia e Construcoes SA – Teloxim Con SRL – Consitrans SRL) a dat în judecată CNADNR. Termenul din mai este pentru conexiunea cererilor.

Sursa: alba24.ro
 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *