Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Dan Șova: Pe 10 mai vor începe lucrărille la autostrada Sebeş-Turda

Publicat

- 612 vizualizări

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat joi, la Alba Iulia, că pe data de 10 mai, săptămâna viitoare, va fi dat ordinul de începere a lucrărilor pe tronsoanele 3 şi 4, cele pentru care CNADNR a încheiat contractele cu firmele câştigătoare ale licitaţiei.

„Pe 10 mai, la Turda vom da ordinul de începere a lucrărilor pe Sebeș – Turda. Nu există niciun risc să se piardă bani europeni, în cazul în care lucrările nu vor fin finalizate până în decembrie 2015. Conform legislației europene îți permite ca în septembrie 2015 văzând care este exact stadiul de construcție să optezi pentru fazarea geografică și tehnologică a oricărui proiect.
 

Deci dacă Sebeș – Turda nu se termină până în decembrie 2015 este suficient să spunem Comisiei Europene că până în decembrie terminăm o parte din autostradă, urmând ca restul să fie finalizat din banii aferenți lui 2014 – 2020. Este o procedură simplă, verificarea comisiei vine în martie 2017 și nu se pierde niciun fel de ban, tocmai de aceea s-a votat memorandumul pentru a se vota strategia de absorbție “, a declarat ministrul Dan Şova, prezent joi la Alba Iulia.

În ce privește loturile 1 și 2, Șova a spus că „s-au cerut două reevaluări foarte simple, care se vor termin în 5-6 săptămâni”.

Valoarea totală a investiţiei pentru construcţia celor 70 de kilometri ai întregii autostrăzi este de 1,05 miliarde dee euro,  și este împărțită în patru loturi. Proiectul este finanțat 85% din Fondul de Coeziune și 15% din bugetul de stat. Având în vedere relieful zonei, contractul presupune realizarea mai multor lucrări de artă (poduri, viaducte etc), precum și cinci traversări peste râul Mureș.

Că e doar promisiune electorală sau nu ne vom lămuri pe 11 mai. Construcția autostrăzii Sebeş-Turda va însemna mult pentru orașul Ocna Mureș.

Sursa: alba24.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *