Suntem şi pe:
Clinica Sante

Evenimente

O elevă de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureş a obţinut Premiul I la un concurs interjudeţean de limbă franceză

Publicat

- 542 vizualizări

Demian Ana Maria impreuna cu cu alti premianti (prima din dreapta)

A XIX-a ediţie a Concursului Interjudeţean „Prietenii limbii franceze” (înscris în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare nr.24336/2014 ) a avut loc, sâmbătă, 26.04.2014, la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea. Peste 100 de iubitori ai limbii lui Molière, din clasele VII-IX au vrut să convingă că această limbă mai are încă adepţi în vestul ţării. Elevi din Sălaj, Alba, Satu Mare şi Bihor s-au întrecut la Oradea, cei mai buni fiind răsplătiţi cu diplome şi cărţi oferite de Asociaţia PIJA, Institutul Cultural Francez din Cluj-Napoca şi Editura Cărtureşti.

Eleva Demian Ana Maria, din clasa a VII-a A de la Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureş ( pregatită şi însoţită de prof.Cristea Roma Maria) ne-a reprezentat cu cinste oraşul şi judeţul pe podiumul de la Oradea , obtinând  PREMIUL I, dovedindu-şi prin aceasta aptitudinile şi dragostea faţă de limba franceza.

Subiectele au avut doar itemi obiectivi de dificultate medie şi crescută, considerându-se că elevii care au fost înscrişi în concurs au o bună cunoaştere a limbii”, a declarat prof. Livia Mircea, coordonatorul concursului. Aceasta a propus ca, începând cu ediţia următoare, acest concurs să se numească „Marius Sala”. 

 “ Prietenii limbii franceze este o reală competiţie , un concurs care dă posibilitatea elevilor de a se confrunta între ei şi în afara graniţelor judeţului, dându-le încredere în propriile lor forţe. Este o cale minunată de a ajunge la sufletele elevilor noştri, de a le stârni interesul pentru competiţie şi implicit bucuria răsplatei. A fost o experienţă plăcută atât pentru mine cât şi pentru  Ana Maria care a trăit momente memorabile generate de performanţa obţinută. Felicitări Ana Maria şi felicitări părinţilor care te-au susţinut “ a declarat prof. Cristea Roma Maria

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *