Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Minivacanţa de 1 Mai în siguranţă. Peste 150 de poliţişti din Alba vor veghea liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru

Publicat

- 612 vizualizări

În perioada 01 -05 mai a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Alba, vor acţiona zilnic şi vor veghea la liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de poliţişti au drept scop asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii şi a Zilei Intenţionale a Tineretului şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, locuri de agrement, zone turistice sau trasee montane, etc.) cu anticiparea eventualelor riscuri.

Se va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

12 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

De altfel, activităţi informativ preventive, pentru reducerea victimizării cetăţenilor, au fost desfăşurate  şi în săptămâna premergătoare acestei minivacanţe.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică au organizat, în zonele aglomerate din municipiul Alba Iulia, acţiuni de informare a cetăţenilor în legătură cu metodele şi măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt. 

În cadrul acestei acţiuni au fost distribuite peste 200 de materiale informativ –preventive cuprinzând sfaturi utile cu privire la protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.

Poliţiştii au oferit şi recomandări care să-i ajute pe cetăţeni să recunoască un potenţial infractor.

Pentru protejarea bunurilor, poliţiştii vă recomandă :

  •  – Nu lăsaţi portmoneul sau alte bunuri de valoare la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor!
  •  – Nu  lăsaţi uşa neasigurată, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
  •  – Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!
  •  – Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi!

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor sau accidentelor:

  • – nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau alte localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase;
  • – nu consumaţi alcool în exces şi nu vă lăsați antrenaţi în dispute sau altercaţii.
  • – adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;
  • – în condiţii de trafic aglomerat, manifestaţi atenţie mărită la efectuarea depăşirilor;
  • – nu urcaţi la volan, după ce aţi consumat băuturi alcoolice;

IPJ Alba

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *