Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Încă un tânăr din județul Alba merge într-un stagiu Eurodyssee

Publicat

- 735 vizualizări

Daniel-Nicolae Burz, de 27 de ani, din comuna Cîlnic, este al doilea tânăr din județul Alba care va merge într-un stagiu profesional în străinătate prin intermediul programului Eurodyssee, derulat de Consiliul Județean Alba. El a fost selectat de regiunea Madeira din Portugalia să desfășoare, în perioada 1 mai – 31 august, un stagiu pentru recondiționarea și întreținerea documentelor la Arhivele Regionale din Madeira. Daniel-Nicolae Burz vorbește limba engleză, este licențiat în Istorie-Arheologie și a participat a mai multe tabere arheologice și de restaurare.

„Iată că, la puțin timp de la pornirea programului Eurodyssee și în județul Alba, încă un tânăr din județul nostru a fost selectat pentru un stagiu Eurodyssee. Cred că programul Eurodyssee este o oportunitate importantă pentru tinerii din județul Alba, mai ales pentru cei fără un loc de muncă, pentru că oferă oportunități egale pentru toți și o șansă către un viitor mai bun. Este o oportunitate de construire a carierei pentru tineri și mai ales o oportunitate de realizare a experienței profesionale pe care toți angajatorii o cer.” – a spus domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Pe întreaga perioadă a stagiului, regiunea Madeira îi va acorda tânărului din județul Alba o bursă lunară în valoare de 500 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor zilnice. El va beneficia și de un curs de o lună de limbă portugheză, precum și de o serie de activități sociale și culturale organizate pentru a-I permite să descopere cultura portugheză și specificul regiunii Madeira.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *