Suntem şi pe:

Articolele zilei

Cum au petrecut Paștele ocnamureșenii

Publicat

- 201 vizualizări

Sărbătorile sunt un bun prilej de întâlnire sau revedere cu cei dragi: părinți, prieteni, foști colegi….. Asta s-a întâmplat și la Ocna Mureș cu prilejul Sărbătorilor Pascale.  Ocnamureșenii au petrecut Paștele în liniște, lucru confirmat și de autoritățile locale care au declarat că nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Noaptea Învierii a umplut bisericile din Ocna Mureș pănă la refuz, Lumina și Paștile au ajuns în toate casele iar în prima zi de Paște s-au ciocnit tradiționalele ouă vospite dar s-a gustat și friptura delicioasă de miel. La mesele îmbelșugate au luat loc și cei care au avut prilejul unei scurte vacanțe și au venit fie 100km fie 3000 km până ACASĂ. Au fost ocnamureșeni veniți din Spania, Anglia, Stalele Unite ale Americii, Irlanda, Germania, Austria, Ungaria dar și din diferite orașe ale țării.

După masa de Paște unii au ales să facă o vizită cunoștințelor, prietenilor, alții s-au reunit la un meci de volei sau la un suc la unul din localurile din oraș. Au fost alții care au ales să facă o mică excursie pe dealurile din jurul orașului.

Vremea din a doua zi de Paște a fost una deosebit de caldă și frumoasă așa că mulți au pornit "la udat" doar în cămaşă. Mirosul de parfum a plutit ore întregi prin casele unde "florile" au aşteptat să fie udate.

Sărbătorile Pascale sunt pe terminate însă momentele petrecute cu cei dragi sunt de neuitat. În aceste zile, oraşul Ocna Mureş a fost învăluit de o atmosferă deosebită de sărbătoare și toată lumea a uitat pentru câteva zile de greutățile vieții.

Hristos a Înviat!

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design