Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

7 – 11 aprilie 2014: Săptămâna meseriilor la Liceul Tehnologic Ocna Mureş

Publicat

- 275 vizualizări

Începând din acest an şcolar, elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie în luna mai 2014 în învăţământul profesional de 3 ani.

Învăţământul profesional cu durata de 3 ani este organizat după clasa a VIII-a, ca învăţământ cu frecvenţă, cursuri de zi, parte a învăţământului secundar inferior. Studiile se finalizează cu examen de certificare a calificării profesionale.

Elevii din învăţământul profesional cu durata de 3 ani beneficiază de susţinere financiară, în conformitate cu prevederile legale, prin programul “Bursa profesională” aprobată prin HG nr. 1062/2012. Se menţine astfel bursa de 200 lei lunar pe care o primesc (încă din 2012)  toţi elevii care frecventează învăţământul profesional. Pe lângă această bursă, elevii din învăţământul profesional pot beneficia şi de susţinere financiară, stimulente şi alte forme de sprijin acordate de compania la care fac practică.

OFERTA EDUCŢIONALĂ PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL PENTRU ANUL ŞCOLAR 2014-2015 ESTE:

1 CLASA PROFESIONALĂ A IX-A PROFIL TEHNIC, DOMENIU MECANICA, CALIFICARE PROFESIONALĂ NIVEL 3 = LĂCĂTUŞ CONSTRUCŢII METALICE ŞI UTILAJ TEHNOLOGIC

1 CLASA PROFESIONALĂ A IX-A PROFIL TEHNIC, DOMENIU ELECTRIC, CALIFICARE PROFESIONALĂ NIVEL 3 = ELECTRICIAN EXPLOATARE JOASĂ TENSIUNE

Pentru a se înscrie, elevii cer la secretariatul şcolii gimnaziale completarea fişei de înscriere în învăţământul profesional cu durata de 3 ani. Fişa se depune la secretariatul Liceului Tehnologic din Ocna Mureş pentru calificările mai sus menţionate. În fişa de înscriere se pot înregistra mai multe opţiuni de calificare profesională, în ordinea preferinţelor.

ÎNSCRIEREA SE FACE ÎN LUNA MAI 2014. DETALII LA SECRETARIATUL LICEULUI TEHNOLOGIC OCNA MUREŞ SAU LA TELEFON 0258-870807.

Dacă numărul candidaţilor este mai mare decât numărul locurilor oferite de şcoala profesională, atunci se organizează o probă suplimentară de admitere.

Elevilor care nu reuşesc să promoveze clasa a VIII-a li se anulează înscrierea în învăţământul profesional cu durata de 3 ani.

 

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *