Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Situaţie tensionată la Ocna Mureş. O comisie va investiga dacă tăierile din pădurea „Banţa” pun în pericol oraşul

Publicat

- 259 vizualizări

Padurea Banta, martie 2014

La Ocna Mureş vor fi prezenţi miercuri reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Minvest, Direcţiei Silvice şi ai Primăriei Ocna Mureş pentru a verifica şi constatata modul în care se efectuează exploatarea pădurii “Banţa” din apropiere oraşului. Decizia vine în urma unor sesizări privind pericolul apariţiilor unor alunecări de teren în zonă, în condiţiile în care copacii de pe dealul Banţa protejau oraşul de infiltrarea apei pluviale în gropile din centrul localităţii. Reamintim că acum patru ani s-au înregistrat pagube importante în urma prăbuşirii terenului în câmpul de sonde.

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer, s-a întâlnit luni, cu directorul Direcţiei Silvice Alba, Dan Boariu, şeful Ocolului Silvic Ocna Mureş, Goia Vasile şi primarul oraşului Ocna Mureş,  Silviu Vinţeler, pentru a încerca să rezolve problema legată de exploatarea forestieră din Ocna Mureș și pericolul aparițiilor unor alunecări și surpări de teren.

În cursul zilei de luni, în urma intervenţiei prefectului Gheorghe Feneşer s-a dispus ca firma care exploatează în zonă să efectueze transportul materialului lemnos cu camioane a căror încărcătură să nu depăşească 7,5 tone, urmând ca miercuri, 5 martie, la ora 10.00 să fie prezenţi la Ocna Mureş reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Minvest, Direcţiei Silvice şi ai Primăriei Ocna Mureş pentru a verifica şi constatata la faţa locului situaţia existentă.

Sursa: alba24.ro

Foto: facebook.com

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *