Suntem şi pe:

Articolele zilei

În Războieni au fost plantaţi 50 de tei

Publicat

- 216 vizualizări

Razboieni

Anul trecut, în noiembrie, la iniţiativa Primăriei Ocna Mureş peste 70 de arbori bătrâni, în special plopi, au fost tăiaţi din diferite zone ale oraşului dar şi din localităţile aparţinătoare. Tot atunci primarul oraşului, domnul Silviu Vinţeler promitea că cei 70 de arbori vor fi imediat înlocuiţi cu peste 200 de tei şi platani. Ei bine se pare că primarul se ţine de cuvânt, teii au început să fie plantaţi încă din această iarnă pe strada Mihai Eminescu (aproximativ 120 până în prezent) şi recent în localitatea Războieni (50 de tei).

Teiul este unul dintre arborii care cresc foarte repede, sunt specii care ajung să crească chiar şi 2 metri pe an. Ei pot ajunge la înălţimi cuprinse între 20 – 40 metri. Teiul este un arbore ornamental şi benefic sănătăţii noastre. Cine n-a băut până acum un ceai de tei? În plus Ocna Mureş era pe vremuri oraşul teilor, din cauza numărului mare de astfel de arbori prezenţi pe străzile oraşului. Probabil acţiunea primăriei de a planta acest arbore este şi o încercare de a reda oraşului imaginea de odinioară.

Din păcate însă, teii au început ba să dispară şi să apară prin curţile şi grădinile unora ba să fie rupţi. E realitatea cu care ne confruntăm, o realitate care nu ne face cinste. Oraşul Ocna Mureş are nevoie de aceşti arbori, are nevoie de o altă imagine, haideţi să încercăm să ne abţinem de la astfel de acte atisociale. Ca să îşi revină, oraşul Ocna Mureş are nevoie şi de noi nu doar de "primărie".

Pe viitor, vor fi pantaţi arbori şi în alte locuri din oraş şi conform primarului Silviu Vinţeler această acţiune se va repeta de acum încolo în fiecare an.

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design