Suntem şi pe:

Articolele zilei

Un tânăr din Ocna Mureş şi-a pierdut viaţa în Spania. S-a prăbuşit cu paramotorul în Marea Mediterană

Publicat

- 345 vizualizări

După cazul jurnalistului Andrei Postelnicu dispărut în apele Atlanticului, un alt român este dat disparut în 14 februarie 2014, după ce s-a prăbuşit cu paramotorul (parapanta cu motor) în Marea Mediterană. Este vorba despre un bărbat din Ocna Mureş, Ilie Alexandru Căluşer. Din păcate, după şase zile corpul neînsufleţit lui Alex este găsit de către un pescar în mare.

Iată şi povestea tragicului eveniment în mărturisiri şi imagini:

Alex, după cum îl ştiau prietenii, trăia de câţiva ani în Spania, plecat ca mulţi alţii să muncească acolo şi zborul cu paramotorul era pasiunea lui. Vineri, 14 februarie efectua un zbor de agrement în zona Valencia, mai exact la Pobla de Farnas, un orăşel aflat pe malul Mediteranei când, înca din cauze necunoscute s-a prăbuşit în mare. Autorităţileau fost imediat alertate de Alfonso Franco López un prieten care a asistat la toată tragedia de pe ţărm. Alfonso îl însoţea mereu pe Alex şi realiza fotografii cu acesta în timp ce zbura cu paramotorul. Spaniolul a fost şi cel care a surprins ultimele momente în care Alex mai era în viaţă.

Salupa apare in cautarea lui Alex imediat dupa apelul 112. Foto: Alfonso Franco López

Elicopterul in cautarea lui Alex. Foto: Alfonso Franco López

 

La două zile după ce prietenul său s-a prăbuşit în mare, Alfonso scria pe pagina lui de facebook:

"Vineri, 14 februarie pe la ora 18 ,Alex Ilie Căluşer s-a prăbuşit cu paramotorul în apele din zona Pobla de Farnalas. Am făcut imediat un apel la 112 pentru a raporta ceea ce s-a întâmplat. Imediat au apărut o navă a pazei de coastă care a început să îl caute şi un elicopter. Spre miezul nopţii este găsit paramotorul care nu s-a scufundat. Astăzi, duminică 16 Alex ilie Căluşer încă este dat dispărut."

Conform presei spaniole, s-a intervenit cu o şalupă şi un elicopter al pazei de coastă şi după găsirea paramotorului, s-au continuat cercetările cu o cameră termică pentru detectarea corpului celui dispărut însă fără rezultat.

Alex făcuse o adevărată pasiune din zborul cu paramotorul şi recent reuşise să îşi achiziţioneze propriul aparat cu sacrificii mari. Visa să ajungă instructor pe un astfel de aparat.

În toate zborurile, Alex zbura împreună cu steagul României prins de aparatul său. Deşi trăia de ceva vreme în Spania, vroia să arate lumii întregi că el este încă român. Şi în momentul tragediei, Alex purta cu el steagul ţării în care se născuse după cum se vede în fotografia de mai jos, ultima imagine cu ocnamureşanul în viaţă.

Ultima imagine cu Alex Ilie Caluser in viata. Foto: Alfonso Franco López

Din nefericire, Alex nu mai este. Speranţele familiei au fost spulberate după şase zile când un pescar i-a găsit corpul neînsufleţit plutind în apele Mediteranei.

Cauzele tragediei încă nu se cunosc. Prietenul său apropiat Alfonso însă pare să aibă o explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat atunci, el spune pe pagina de sa de facebook:

"Joi , în jurul orei 16 corpul lipsit de viaţă este găsit în apropiere de coasta Massalfasar (…) Mă pregăteam să realizez o nouă şedinţă foto cu Alex (în ziua tragediei n.r.) când s-au pornit nişte vânturi puternice care l-au împins în larg dincolo de Pobla de Farnals (…) paramotorul său a fost găsit dus de curenţii puternici la peste 500 de metri în largul coastei de Massalfasar ."

Alex trăia în Spania alături de familia sa de. Iubea sporturile extreme şi până în ultimul moment al vieţii sale el nu a uitat că e român! Dumnezeu să îl odihnească!

 

<

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design