Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Primăria Ocna Mureş a cumpărat stadionul „Soda”

Publicat

- 304 vizualizări

Stadionul a fost adjudecat la un preţ de 35.000 euro plus TVA în favoarea oraşului Ocna Mureş în urma unei licitaţii organizate la Cluj Napoca de  administratorul judiciar a fostei platformei UPSOM, Casa de Insolvenţă Trasilvania astăzi, 20 februarie 2014.

Administrația locală din Ocna Mureș a transmis administratorului judiciar al S.C. GHCL UPSOM România S.A. încă de acum câteva luni o ofertă de cumpărare a stadionului ”Soda”. Potrivit primarului Silviu Vințeler prețul oferit era de 35.000 de euro plus TVA.

Casa de Insolvenţă Transilvania a organizat de-a lungul timpului mai multe licitaţii prin care s-au vândut mai multe bunuri aparţinând platformei industriale din Ocna Mureş. Stadionul a fost scos la licitaţie încă din 2012 la un preţ de peste 100.000 de euro însă nimeni nu s-a arătat interesat să achiziţioneze vechea arenă la o aşa valoare.

”Am făcut această ofertă încă de acum un an şi jumătate. Până la urmă am reuşit şi consider că am realizat o reparaţie morală pentru locuitorii oraşului Ocna Mureş. Consider că este corect ca acest stadion să revină orașului pentru că cetățenii din Ocna Mureș au contribuit la construirea și întreținerea lui.”, ne-a declarat primarul Silviu Vinţeler.

Stadionul din Ocna Mureș,  are o suprafață de 45.000 metri pătrați, cu  tribună, case de bilete, platforma betonată și alte clădiri fiind construit în anul 1936 de către baronul Solvay, proprietarul uzinei din acea vreme. Arena încă mai are stâlpii și reflectoarele originale ale nocturnei care a funcționat pentru prima dată în 30 august 1936 la meciul inaugural dintre echipa locală „Solvay” și formația brașoveană „I.A.R“.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *