Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Despre Campionatul Mondial şi legendele lui

Publicat

- 416 vizualizări

În vară, urmează să aibă loc cea mai importantă întrecere fotbalistică dintre țări. Din păcate, naționala României nu va fi prezentă la evenimentul din Brazilia, deci din acest punct de vedere nu va trebui să ne facem nici un fel de calcule, nici nu ar trebui să fim atenți la statistici și adversari. Poate este mai bine în acest fel întru cât ne vom putea bucura de meciurile jucate fără a avea prea mari emoții.

Cu toate acestea, pentru cei ce nu sunt foarte familiarizați cu istoria Campionatele Mondiale de Fotbal, mai ales pentru cei din tânăra generație de microbiști și fotbaliști care sperăm să ne reprezinte cu succes și în viitoarele competiții fotbalistice pe plan local și de ce nu chiar național, iată o mică prezentare pentru unul dintre cei mai mari atacanți pe care i-a oferit vreodată fotbalul mondial, Ronaldo de Lima.

Pentru a înțelege cât de important este acest jucător pentru istoria Campionatelor Mondiale de fotbal, trebui spus doar că este cel mai prolific marcator în cadrul acestor turnee finale cu nu mai puțin de 15 reușite, în cadrul a 3 participări active la un astfel de campionat. Cu toate că debutul pentru un Campionat Mondial l-a făcut în 1994 pe când avea doar 17 ani, nu a bifat nici un minut pentru reprezentativa sud-americană.

Însă, la următoare ediție a Mondialului, cea din Franța 1998, avea să fie un jucător cheie pentru Brazilia. Din păcate pentru brazilieni, aceștia pierd finala în fața reprezentativei țării gazdă.

Următorul Mondial urma să fie punctul culminant al carierei de internațional a celebrului atacant. Acesta reușește să înscrie de 8 ori în cadrul turneului, două dintre goluri fiind înscrise în finala câștigată de Brazilia în fața Germaniei.

Ultimul campionat la care ia parte, cel din Germania din 2006 avea să îl transforme cu adevărat în jucătorul cel mai reprezentativ pentru Campionatele Mondiale de fotbal. Astfel, la cele 12 goluri înscrise în Franța ´98 și în Coreea de Sud și Japonia 2002, mai adaugă trei reușite, ajungând la impresionantul număr de 15 goluri înscrise în cadrul turneelor finale inter-țări.

Ronaldo egalează astfel recordul lui Jürgen Klinsmannfiind al doilea jucător care înscrie în trei ediții diferite ale Campionatului Mondial. Ulterior acest record avea să fie egalat și de Miroslav Klose, un alt internațional german.

Evoluțiile de la Campionatele Mondiale, coroborate cu evoluțiile de la echipele de club i-au adus de două ori trofeul de cel mai bun jucător de fotbal de pe continentul european.  Din păcate, după retragerea lui Ronaldo din echipa națională, Brazilia nu a mai reușit să strălucească ca în trecut.

Ronaldo rămâne un jucător de legendă al fotbalului mondial, un atacant total și mai presus de toate un adevărat model pentru orice tânăr fotbalist.

În prezent, Ronaldo, care era cunoscut și pentru pasiunea sa pentru jocuri poker, face parte din echipa SportStars a celor de la PokerStars și se pare că este un adevărat maestru în mai multe tipuri de poker.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *