Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Un ocnamureșan a fost ușurat de o suma mare de bani

Publicat

- 247 vizualizări

           

În data de 23.01.2014, Poliţia oraşului Ocna Mureş a fost sesizată de un cetăţean în vârstă de 67 de ani, cu privire la faptul că în data de 22.01.2014, a fost contactat pe telefonul fix, de către o persoană care s-a recomandat ca fiind reprezentatul societăţii de telefonie şi care l-a anunţat că este câștigătorul unui premiu aniversar în valoare de  9.000 de euro, condiţionând intrarea în posesia premiului de depunerea într-un cont a sumei de 8.200 de lei.

Bărbatul a depus suma de bani în contul indicat iar ulterior şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat poliţia.

         În acelaşi mod a fost înşelată, în data de 21.01.2014, o femeie în vârstă de 61 de ani, din Baia de Arieş, care a fost păgubită de suma de 8.000 de lei.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi

tragerii la răspundere penală a autorilor.

Publicitate

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune, recomandăm tuturor cetăţenilor să fie sceptici atunci când sunt anunţaţi din senin, prin telefon, că au câştigat bunuri şi sume importante de bani.

– Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.

– Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

IPJ Alba

Publicitate
Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *