Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Oraşul Ocna Mureş va avea spital! Centrul de sănătate multifuncţional a primit avizul de funcţionare

Publicat

- 1.029 vizualizări

Foto: citynews.ro

Astăzi, 20 ianuarie 2014 Ministerul Sănătăţii a dat avizul de funcţionare pentru centrul de sănătate multifuncţional la Ocna Mureş care va avea trei secţii: pediatrie, interne şi ginecologie. Este vestea aşteptată de câteva zeci de mii de oameni care din 2011 au rămas fără spital. Atunci o serie de spitale din întreaga ţară printre care şi spitalul orăşenesc din Ocna Mureş au fost închise de guvernul din acea perioadă pur şi simplu pentru că nu erau "rentabile", iar baza materială şi aparatura medicală au fost conservate fără să fie preluate de vreo instituţie.

După închiderea unităţii medicale, locuitorii din Ocna Mureş au fost arondaţi Spitalului din Aiud, oraş aflat la aproximativ 25 de kilometri.
În 14 august 2013, Guvernul a adoptat un act normativ prin care s-a desfiinţat oficial Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş. Componentele bazei materiale a spitalului, achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare, au fost  preluate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Centrul de sănătate mulţifuncţional de la Ocna Mureş va fi defapt un spital mai mic însă care va asigura serviciile medicale de bază, funcţionând ca o secţie externă a Spitalului Judeţean Alba. Se va face spitalizare iar cazurile mai grave vor fi direcţionate spre Alba Iulia. Centru va funcţiona la etajul unu al clădirii spitalului închis în 2011 (foto) şi va avea mai multe saloane cu un total de 20 de paturi.

"Avizul de funcţionare a fost pasul cel mare, acum urmează să continuăm dotarea centrului cu cele necesare. În următoarea perioadă Spitalul Judeţean Alba va începe recrutarea de personal medical iar cadrele medicale din Ocna Mureş care fac naveta la  Alba Iulia şi doresc să revină în Ocna Mureş, bineînţeles cu acordul Spitalului Judeţean Alba o pot face de acum încolo."a declarat primarul Silviu Vinţeler.

UPDATE: Avizul Ministerului Sănătăţii – aviz.pdf

Structura viitorului centru de sanatate multifunctional de la Ocna Mures prezentat in avizul primit de la Ministerul Sanatatii

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *