Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Spitalul din Ocna Mureş s-ar putea redeschide luna aceasta sub forma unui centru de sănătate multifuncţional

Publicat

- 224 vizualizări

Anunţul a fost făcut astăzi, 17 ianuarie 2014, de către Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui în cadrul unei conferinţe de presă. Practic, săptămâna viitoare se aşteaptă avizul de la Ministerul Sănătăţii pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureş sub forma unui centru multifuncţional,  care va cuprinde trei secţii: pediatrie, interne şi ginecologie.

Dacă se primeşte avizul, centrul multifuncţional va funcţiona în vechea clădire a spitalului din Ocna Mureş ca secţie externă a Spitalului Judeţean Alba. Se va face spitalizare în regim de zi iar marea parte din aparatura medicală va fi asigurată de spitalul din Ocna Mureş, urmând ca pe viitor administraţia locală să se ocupe de achiziţionarea restului de echipamente necesare bunei funcţionări a centrului. Financiar centrul va fi susţinut mare parte din bugetul judeţean.

"Spitalul Județean Alba, împreună cu administrația locală de la Ocna Mureș și cu domnul Primar Silviu Vințeler au depus un dosar complex spre avizare la Ministerul Sănătății în vederea deschiderii unui centru multifuncțional în spațiul Spitalului Ocna Mureș, ca secție externă a Spitalului Județean." a declarat în cadrul confeinţei de presă domnul Cucui.

Spitalul din Ocna Mureş a fost închis în 2011. Tot în 2011 au fost închise spitalele din Baia de Arieş, transformat ulterior în cămin de bătrâni, şi spitalul din Zlatna, transformat în centru de permanenţă.

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *