Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Alte patru străzi din Ocna Mureş vor fi amenajate şi modernizate anul acesta. Este vorba de M. Eminescu, N. Iorga, 1 Mai şi Brazilor

Publicat

- 277 vizualizări

Începând din primăvara acestui an se va da startul modernizării străzilor M. Eminescu, Nicolae Iorga, 1 Mai și Brazilor, lucrări ce vor dura aproape doi ani și care vor costa 4.700.000 lei. 

Lucrările sunt o continuare a investiţiilor în infractructura rutieră a oraşului Ocna Mureş. În 2013 s-a amenajat şi modernizat podul rutier de peste râul Mureş, s-au asfaltat străzile din cartierul Mălinului, s-au amenajat şi modernizat străzile V. Alecsandri, T. Vladimirescu şi Dr. Ioan Raţiu, s-a refăcut drumul de lângă groapa de la ""Plus" şi se continuă şi în acest an modernizarea cartierului Uioara de Sus.

Investiția din acest an va presupune modernizarea și aducerea la standarde europene a celor patru străzi. Cu această ocazie se vor asfalta 3,5 km de strada, însă o suprafaţă foarte mare în metri pătraţi având în vedere că M. Eminescu şi N. Iorga au 2 km în total şi între 10 şi 12 metri lăţime – străzi cu căte două benzi pe sens – vor fi amenajate drenurile de apă pluvială, spațiile verzi și trotuarele. Lucrările la cele patru străzi vor cuprinde și amenajarea a două sensuri giratorii în oraș, un sens giratoriu la intersecția străzilor M. Eminescu, Nicolea Iorga și strada Lungă (pe locul unde a existat odată sens giratoriu pentru accesul la fostul magazin Plus din localitate) și un sens giratoriu la intersecția străzilor Nicolae Iorga, 9 Mai și strada Axente Sever.

Potrivit primarului Silviu Vințeler lucrările vor dura aproape doi ani deoarece se vor schimba în totalitate şi conductele de distribuire a apei potabile acolo unde este necesar: "Pe strada Brazilor şi strada 1 Mai, conducta este de azbociment şi o vom înlocui în totalitate. Prin luna februarie, imediat după aprobarea bugetului vom demara procedurile de licitaţie pentru alegerea firmei cu care se vor face aceste lucrări. Vor fi de asemenea continuate lucrările de modernizare a cartierului Uioara de Sus unde vor fi amenajate în acest an aleile dintre blocuri, vor fi montate borduri, amenajate spaţiile verzi, finalizate lucrările la terenul de sport cu gazon sintetic şi va mai fi amenajat încă un teren de joacă pentru copii. Pentru aceste lucrări, anul acesta se vor aloca 1.800.000 lei. Lucrările de modernizare şi amenajare a cartierului Uioara de Sus vor fi finalizate cel târziu în luna august a acestui an. Din totalul costurilor acestor lucrări (pentru cele patru străzi şi cartierul de la Uioara de Sus n.r), o sumă considerabilă va fi alocată de către Consiliul Judeţean Alba ",  a mai precizat edilul oraşului.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *