Suntem şi pe:

Articolele zilei

Spiritul Crăciunului trăit din plin şi la Ocna Mureş

Publicat

- 415 vizualizări

Preţ de o oră şi jumătate, oraşul Ocna Mureş a fost locul unde spiritul Sărbătorilor de Iarnă s-a simţit din plin. O iniţiativă pornită pe un site de socializare a adus pe chipurile unor oameni bucurii demult uitate. Şi totul a fost posibil prin mărinimia a multora dintre noi.

Totul a pornit în urmă cu câteva zile, când s-a propus ca în seara zilei de 18 decembrie 2013 să se realizeze o poză în grup la Bradul de Crăciun din centrul oraşului iar cu această ocazie să se adune mici daruri pentru 50 de vârstnici care îşi duc bâtrâneţile la Unitatea Medico-Socială de la Ocna Mureş.

Înfruntând un frig  de -3 grade C au raspuns prezent circa o sută de persoane. Nu a fost o simplă adunare ci s-a băut un ceai fierbinte s-a mâncat o felie de cozonac şi s-au ascultat colinde cântate de copiii din Ocna Mureş. Între timp darurile pentru cei vârstnici veneau neîncetat. S-au adunat în câteva clipe cantităţi impresionante de dulciuri, fructe şi chiar obiecte de îmbrăcaminte.

După realizarea fotografiei sub brad darurile au fost duse de mai multe persoane la UMS. Aici s-au cântat colinde în timp ce vârstnicii primeau darurile dăruite din inimă de cei care nu i-au uitat. S-a plâns de bucurie, s-a râs de bucurie, o bâtrânică ajutată de două asistente a ţinut să parcurgă întregul coridor al unităţii ca să mulţumească colindătorilor. Ajunsă lângă ei nu şi-a mai găsit cuvintele. Însă chipul ei radia a fericire.

Toate acestea au fost posibile datorită dumneavoastră celor care aţi pus umărul şi aţi dat dovadă că în prejma sărbătorilor putem fi mai buni şi mai darnici.

Vârstnicii de la UMS au primit din Olanda, prin grija doamnei Bartha Ilona, cadouri deosebite transmise de semeni de-ai lor  din ţara nordică. Erau mănuşi, fulare sau căciuliţe de iarnă tricotate de ei şi căte o felicitare cu urări de Crăciun scrisă în limba română! Mulţumim doamnei Barha Ilona care după ce timp de două zile a împărţit peste 500 de cadouri primite din Olanda grădiniţelor şi şcolilor din Ocna Mureş şi din localităţile învecinate a avut timp să participe şi la acest eveniment.

Mulţumim firmei SC Gaspol SRL care a împărţit cozonaci, şi a donat 50 de banane iar împreună cu cei de la Aşezământul "Sfântul Mucenic Ciprian" Ocna Mureş au asigurat ceaiul atât de binevenit.

Mulţumim firmei Venus Impex SRL care a donat 500 de pungi cu pufuleţi dulci.

Mulţumim firmei Ormis SRL care a donat 50 de portocale, firmei Birotec care a asigurat paharele de unică folosinţă şi şerveţelele, Bisericii Penticostale Maranata care, pe lângă că au colindat foarte frumos la UMS, au donat 50 de pachete ce conţineau printre altele papuci de casă şi o cană.

Mii de mulţumiri şi zecilor de ocnamureşeni care au venit fiecare cu ceva de la mandarine, bomboane de pom, fructe chiar şi prăjitură.

Mulţumiri şi tuturor participanţilor la eveniment iar la anul se pare că deja se doreşte repetarea acestei iniţiative.

În seara zilei de 18 decembrie am uitat de supărări, am uitat de convingeri religioase sau politice, am cântat şi am dăruit din suflet. Ce poate fi mai frumos?

Sărbători fericite!

 

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design