Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Plătitor de taxe sunt şi eu!

Publicat

- 385 vizualizări

Corul Doruleţ fiinţează în Ocna Mureş din 2009; a suferit modificări în componenţa sa, dar a mers mai departe, susţinut de pura plăcere de a cânta împreună. Cor la 4 voci, bine închegat, participant la manifestări culturale în zonă şi la festivaluri corale, acest cor face cultură în comunitatea noastră. Adevarată cultură muzicală.
Vreau să fac menţiunea că acest cor este constituit în Asociaţie Corală; are un cont bancar, are membri fondatori, trezorier şi cenzor, astfel încât orice operaţiune este la vedere. Este recunoscut ca un grup care manifestă artistic în zonă, lucru cu care alte comunităţi s-ar mândri.
Departe de mine gândul de a nu recunoaşte valorile tradiţionale; sunt susţinator al tradiţiei, al componentei noastre populare ca neam; şi membrii Ansamblului "Tradiţii Uiorene" ştiu că au în mine un admirator de mulţi ani.
Departe de mine şi gândul de a nu recunoaşte mişcarea sportivă de la nivelul oraşului, prin Asociaţia Sportivă susţinută financiar prin Consiliul local al oraşului Ocna Mureş. Sunt un fost sportiv de performanţă  şi admirator al mişcării sportive.

Dar nu pot să nu mă întreb de ce Corul Doruleţ nu poate primi avizul de legalitate pentru finanţarea deplasării la festivalul din Cracovia? (cazarea şi masa şi le platesc integral coristii, ca şi plata parcărilor şi cazarea şi masa celor doi şoferi). Asta în timp ce ştiu că amintitul ansamblu al comunităţii este susţinut financiar de-a lungul timpului  de Consiliul local, ca şi Asociaţia sportivă.
Care este diferenţă între o parte şi cealaltă? De ce este o diferenţă? Cine poate răspunde?
        De asemenea, mă întreb şi de ce au promis această susţinere financiară? (domnul primar, domnul jurist, doamna contabil sef, care de la depunerea solicitării noastre de finanţare au solicitat tot felul de acte, ce li s-au asigurat: dovada înfiinţării asociaţiei, dovada tabelului nominal al persoanelor care fac deplasarea, invitaţia oficială din Cracovia in numele comunităţii Ocna Mureş şi nu special pt. Corul Doruleţ). De asemenea, au preluat problema transportului, asigurându-ne că fiind Consiliul local plătitor de transport se vor şi ocupa de acest lucru. Doar că…joi, 29. XI. am fost chemată oficial să mi se spună că ceva cadru legal nu există. Şi până atunci nu au ştiut? Cât timp au finanţat alte deplasări cum au rezolvat?
           O altă întrebare este aceea că toţi din acest cor suntem plătitori de taxe şi impozite locale, de ce atunci noi nu putem primi o parte din ce plătim, aşa cum alţii primesc?
 
          Ceea ce vreau să afle, din acest articol, cei care citesc, este faptul că de la persoane fizice care apreciază cultura am primit sponsorizare pentru o parte din cheltuieli si am nădejdea că vom primi şi diferenţa, pentru deplasare. Dar nu de la aleşi. Rămâne, aşadar, să primim şi diferenţa de 2200 euro, atât cât Primăria şi Consiliul local au promis şi nu au acordat.  Trebuie să mulţumesc consilierilor (7), care au votat proiectul.         
Mi-ar plăcea să stiu câţi ocnamureşeni sunt admiratorii noştri, câţi dintre voi, stimaţi concetăţeni, înţelegeti plăcerea noastră  şi efortul de a cânta.
          
Elena Cărunta, membru fondator al As. Corale “Doruleţ”.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *