Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Vine iarna, cu zăpadă şi ger

Publicat

- 238 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că de luni precipitaţiile sub formă de ploaie se pot transforma în zăpadă, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării, în zonele montane. În aceste condiţii, ar putea fi emis chiar cod galben de ninsori pentru aceste zone şi, de marţi, şi pentru partea de sud a teritoriului.

Conform ANM, în intervalul 25 noiembrie, ora 02 – 28 noiembrie, ora 08, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scăzute valori, în jurul a -10 grade Celsius în estul Transilvaniei.

 În a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitaţiile  se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni şi în regiunile vestice, nordice şi centrale. În Carpaţii Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp. La munte şi trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice şi sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *