Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Unitatea medico-socială din Ocna Mureş nu se închide!

Publicat

- 655 vizualizări

Zilele trecute a apărut în ziarul Unirea un articol cu titlul: "Centrele sociale de ocrotire a persoanelor vârstnice din Baia de Arieş şi Ocna Mureş lasă pe drumuri 60 de necăjiţi!", în care se spunea printre altele "Căminele pentru Persoane Vârstnice din Baia de Arieş şi Ocna Mureş (apărute după aprilie 2011, când pe spitalele din aceste oraşe s-a pus lacăt) mai au contract de finanţare cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice doar până la finalul acestui an. Din ianuarie 2014, cele aproximativ 60 de persoane vârstnice ar trebui să-şi vadă de drum (unele rămânând chiar în drum, altele găsind totuşi o casă în care să se reîntoarcă). Şi asta se va întâmpla în  condiţiile în care nu se va prelungi perioada contractuală cu Ministerul Muncii Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Iar contractul nu a fost prelungit până acum, la început de noiembrie."

Referitor la acest articol, directorul unităţii medico-sociale din Ocna Mureş, doamna Oprea Daciana a ţinut să precizeze următoarele:

"Unitatea medico-socială nu face obiectul articolului în discuţie întrucât această unitate a fost înfiinţată în anul 2004 şi NU ÎN ANUL 2011, DUPĂ ÎNCHIDEREA SPITALULUI ORĂŞENESC OCNA MUREŞ. Finanţarea acesteia (medicamente, materiale sanitare, cheltuieli personal: asistente şi medic) sunt asigurate de la Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate  Publică Alba şi pentru asistenţă socială de la bugetul local al oraşului Ocna Mureş. Am ţinut să fac aceste precizări în urma telefoanelor şi a întrebărilor primite în ultimele zile în urma articolului publicat în ziarul Unirea. Deci pentru cei direct implicaţi în această situaţie: personalul medical şi cel asistat, unitatea medico-socială din Ocna Mureş nu se află în pericol de a-şi întrerupe activitatea."

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *