Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Locatarii blocurilor din centrul oraşului Ocna Mureş nemulţumiţi de serviciile de salubritate

Publicat

- 269 vizualizări

Mai mulţi locatari din blocurilor aflate pe străzile din centrul oraşului Ocna Mureş: strada Brazilor şi strada Nicolae Iorga se plâng de serviciile celor de la salubritate Ocna Mureş. În primul rând numărul mic de eurocontainere alocate sutelor de oameni care trăiesc în blocurile din zonă. Spre exemplu 9 blocuri de pe strada Brazilor în care trăiesc circa 200 de suflete aruncă gunoiul în acelaşi loc (foto sus) unde sunt doar 4 eurocontainere. Gunoiul dă pe dinafară şi nu datorită celor care caută prin gunoaie.

Cei de pe strada Nicolae Iorga au şi ei la dispoziţie câteva eurocontainere, printre care cele 3 din imaginea de jos. Se vede clar că sunt pline şi ele.  Şi unde mai pui că focarul de infecţie e la câţiva metri de Centrul de Permanenţă al oraşului tocmai inaugurat. În plus, după ce este ridicat gunoiul, locul nu este curăţat cum în mod obişnuit orice  firmă de salubritate are datoria să o facă. Rămân căinii să "cureţe".

Peisaje ca cele din imaginile prezentate în acest articol nu fac cinste nici unui sat darămite unui oraş. Oamenii care locuiesc în zonă nu doresc decât să se aducă mai multe eurocontainere ori să fie ridicat gunoiul de mai multe ori pe săptămână. Situaţia durează de prea mult timp, deşi s-a schimbat firma de salubritate situaţia e aceeaşi spun oamenii. Li s-a promis că problema va fi rezolvată prin construcţia unor platforme speciale.

Contactat telefonic, directorul general al firmei de salubritate Piteşti "Financiar Urban SRL", domnul George Rizea ne-a declarat: "Conform caietului de sarcini pregătit de Primăria Ocna Mureş noi am bugetat investiţia noastră: maşini, eurocontainere, tomberoane, mână de lucru, pentru un număr de 15.500 de persoane însă până în prezent am încheiat contracte doar cu 6623 de persoane. Acele eurocontainere au un volum supradimensionat raportat la numărul de persoane care au încheiat contract cu noi în acea zonă"

Deci cu alte cuvinte, se pare că situaţia e cam aşa: mare parte din oameni nu au încheiat contracte însă depozitează gunoiul cu nonşalanţă în cele câteva eurocontainere puse la dispoziţie celor care plătesc. Situaţia pare să nu aibă rezolvare prea curând. Ar avea dacă toată lumea ar plăti…

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *