Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Un inginer IT din Ocna Mureş exportă brânzeturi în Spania, Italia sau Austria

Publicat

- 498 vizualizări

Marius BÎcu, 34 de ani, de profesie inginer IT, a preluat din 2002 afacerea cu lactate începută de tatăl său în localitatea Unirea, judeţul Alba, şi a ajuns după un deceniu să exporte 20% din brânzeturi în mai multe ţări precum Spania, Italia, Marea Brita­nie sau Austria.

Zilnic din fabrica Unilact Transil­vania ies între o tonă şi două tone de brânză de burduf, telemea şi caşcaval sub brandurile Unilact şi De La Ferma care ajung pe rafturile a 600 de magazine din comerţul tradiţional şi mai multe lanţuri de magazine internaţionale de pe plan local.

Cei mai importanţi jucători de pe piaţa brânzeturilor sunt Lactalis cu brandul LaDorna, Hochland şi Delaco care se luptă pe o piaţă locală unde consumul este de circa 9,4 kg per capita.  Comparativ, media consumului de brânzeturi în Uniunea Europeană este de 17 kg per capita.

„Firma Unilact a fost înfiinţată în 1994 de tatăl meu Marius Bîcu, de profesie inginer chimist, iniţial în domeniul chimiei, iar apoi banii strânşi i-a investit în agricultură şi zootehnie. Din 2002, odată cu construirea fabricii de procesare a laptelui, am continuat eu afacerea. Tata face zootehnie, eu mă ocup de procesare“, spune tânărul antreprenor, care conduce firma cu afaceri de circa 11 milioane de lei ( 2,5 mil. euro).

Sursa: Ziarul Financiar

Foto: www.delaferma.com

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *